HPK voittoon kotikaukalossa – ”Räväkämpi joukkue voitti”

JYP tahkosi tämän vuosikymmenen viimeisen liigaottelunsa maanantai-iltana vieraskaukalossa, jossa vastassa oli Hämeenlinnan Pallokerho. Joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen kirjattiin lopulta isäntien nimiin maalein 4-2 (1-1, 3-1, 0-0).

Meiltä ei löytynyt keinoja lyödä vastustaja. Räväkämpi joukkue voitti. HPK oli tuon verran parempi ja ansaitsi voittonsa, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen myönsi pelin päätyttyä.

 Pelin avausjaksolla kumpikaan joukkue ei varsinaisesti päässyt niin sanotulle sota-alueelle pahantekoon, mutta kertaalleen molemmat osuivat tolppien väliin. JYPin 1-0-vierasjohtoon sivalsi Antti Kalapudas hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen ajassa 4:39. Henri Kannisen 1-1-tasoitus näki päivänvalon yhdeksän minuuttia myöhemmin.

– Saatiin peliin hyvä alku ja päästiin johtoon, mutta ensimmäisen erän puolivälissä alettiin menettää kiekkoja keskialueella ja hyökkäysinisellä. HPK pääsi kääntämään nopeasti ja sai otetta pelistä, JYP-luotsi kertasi.

Antti Kalapudas iski Hämeenlinnassa kauden viidennen maalinsa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Tuli paljon puolustusvirheitä ja nukahduksia”

HPK käänsi ottelun itselleen keskimmäisellä kolmanneksella, jossa isännät latoivat kiekon kolmesti JYP-vahti Markus Ruusun taakse. Hämeenlinnalaismiehistöstä maalinteossa onnistuivat Cody Kunyk (2-1), Markus Nenonen (3-1) ja Miro Karjalainen (4-2). Hurrikaaninuttujen illan toinen täysosuma oli puolestaan Jani Tuppuraisen käsialaa.

– Toisessa erässä meille tuli aika paljon puolustusvirheitä ja nukahduksia. Vastustaja myllytti ja meidän puolustamisesta loppui kärsivällisyys. HPK pääsi pelissä karkuun, eikä meiltä löytynyt enää voimia tulla takaisin peliin, Pekka Tirkkonen tunnusti.

JYPiä viime kaudella edustanut HPK-vahti Joona Voutilainen torjui maanantaina 17 hurrikaanikutia (Kuva: Pekka Rautiainen / Liiga).

Maalittomassa päätöserässä HPK oli kiekollisesti aktiivisempi osapuoli, kun samaan aikaan JYP ei kyennyt saamaan kunnollista takaa-ajoa päälle. 4-2-voiton myötä isännille näin kauden toinen päänahka jyväskyläläisvastustajasta.

– Me ei päästy enää peliin ytimeen, maalin eteen mistä maalit olisi pitänyt tehdä. HPK puolusti vahvasti ja aggressiivisesti, hurrikaanikäskijä päätti.

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa liigapelien osalta lauantaina, jolloin Jyväskylässä vierailee Lahden Pelicans.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!