JYP hävisi Sportille – ”Vastustaja ansaitsi pisteet”

JYP ja Sport mittelivät lauantai-iltana LähiTapiola Areenalla tasaisen kiekkoväännön, jossa voittoa juhli lopulta Risto Dufvan luotsaama vaasalaissikermä. Sinnikkään kärsivällisesti pelannut vierasjoukkue oli tehokas erikoistilanteissa ja vei täydet sarjapisteet mukanaan 2-3 (1-1, 1-1, 0-1) –lukemin.

Hurrikaaninutut olivat 40 minuutin jälkeen kenttätapahtumissa niskan päällä, jota osaltaan selittivät myös kotkapaidoille tuomitut lukuisat jäähyt (6×2 min, 1×10 min). JYPin ylivoimatehokkuus ei kuitenkaan ollut viikon viimeisessä väännössä voittoon vaaditulla tasolla.

– Erikoistilanteisiin peli faktisesti ratkesi. Me ei oltu parhaimmillamme, emmekä siinä moodissa missä lauantai-iltana kotona pitäisi olla, JYP-hyökkääjä Juha-Pekka Hytönen puhisi pelin päätyttyä.

Juha-Pekka Hytösen 1-1-tasoitus syntyi tämän tilanteen seurauksena (Kuva: Jiri Halttunen).

Vaasalaismiehistö joutui rikkomaan lukuisia kertoja ensimmäisen 40 minuuttisen aikana, mutta kuin ihmeen kaupalla Sport selvisi alivoimistaan. Se satoi lopulta myös Risto Dufvan suojattien laariin.

– Sport pelasi hyvin. He taistelivat, luistelivat ja kamppailivat, J-P Hytönen jakoi tunnustusta illan vastustajalle.

JYP-maaleista kahden ensimmäisen jakson aikana vastasivat kauden toisen alivoimaosumansa iskenyt Hytönen, sekä sesongin 22. häkkinsä pamauttanut pörssikärki Julius Nättinen. Sport-osumat merkattiin Toni Kallelan ja Roope Talajan tilastoihin.

– Tiukkaa vääntöä oli. Paljon ei ollut ilmaisia senttejä jaossa, kun molemmat puolustivat tiiviisti, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen summasi ottelua yhteen.

JYP-valmentaja Antti Turusen kuviotkaan eivät kantaneet isäntia lopulta voittoon saakka (Kuva: Jiri Halttunen).

”Kun et itse tee, niin vastustaja tekee”

Mittelön voittomaali nähtiin päätöserän jälkipuoliskolla, kun Sport-hyökkääjä Antti Erkinjuntti sivalsi ylivoimalla laatan ohi JYP-kassari Eetu Laurikaisen. Jo osumaa ennen vierasjoukkueelle siunaantui hyviä tilanteita hurrikaaniveräjälle, mutta 31 koppia ottelussa keränneen Laurikaisen ansiosta tilanne säilyi tasalukemissa ennen ratkaisevaa erikoistilannetta.

– Sportin jäähyjen myötä meillä oli paikka päästä pelin päälle, mutta ei onnistuttu käyttämään mahdollisuutta hyväksemme. Monesti käy sitten niin, että kun et itse tee, niin vastustaja tekee, Pekka Tirkkonen manasi.

Liigan marraskuun pelaajaksi valittu Julius Nättinen (33) poistui kaukalosta joukkuekavereidensa tavoin pettyneenä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin viimeisen kolmanneksen takaa-ajo tyrehtyi neljään kaksiminuuttiseen, joista siis yksi koitui lopulta jyväskyläläisnipun kohtaloksi. Valmentajanvaihdoksen myötä pirteyttä otteisiinsa saanut Sport haistoi veren ja poistui Hippokselta kotimatkalle hymy suupielissä.

– Vastustaja oli terävämpi, halukkaampi ja ansaitsi pisteet, hurrikaanikäskijä tunnusti lopuksi.

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa ensi keskiviikkona, kun Mikkelin Jukurit vierailee Jyväskylässä.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!