JYP jälleen Jukureita etevämpi – ”Rutiini ratkaisi ottelun” 

Jyväskylän LähiTapiola Areenalla kiekkoiltiin lauantaina tämän vuosikymmenen viimeinen liigavääntö, kun JYP sai vieraakseen Mikkelin Jukurit. Yhteenotosta muodostui jälleen maalin peli, joka kääntyi lopulta isäntien eduksi 2-1 (1-1, 0-0, 1-0) –lukemin.

Tiukka peli. Molemmilla oli paikkoja ja meidän tietynlainen rutiini maalipaikoissa varmasti ratkaisi ottelun, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen paalutti pelin päätyttyä.

Antti Kalapudas ja malliesimerkki maskipelaamisen oppikirjasta (Kuva: Jiri Halttunen).

– Tasainen vääntö, kuten tuloksestakin näkee. Meillä oli paljon paikkoja ja onneksi lopulta onnistuttiin. Hyvä, että kääntyi meille, JYP-maalilla viikon toisen voittonsa torjunut Niko Parkkinen puolestaan summasi.

Jukurit tuli otteluun pirteällä asenteella, minkä seurauksena mikkeliläisvieraat olivat avauserässä kokonaisvaltaisemmin pelin päällä. Illan ensimmäinen maali oli myös vierasjoukkueen heiniä, kun Ville Leskinen iski ylivoimalla Jukurit 1-0-johtoon. JYPilläkin oli erässä hetkensä ja toiselle kolmannekselle hyökättiinkin lopulta tasatilanteesta Anton Stråkan viimeistellessä 1-1-tasoituksen ajassa 18:20.

Anton Stråka (13) toi isännät 1-1-tasalukemiin kauden toisella osumallaan (Kuva: Jiri Halttunen).

– Marginaalit olivat pienet. Ottelun alussa lataus oli ihan ok, mutta kun ei päästykään johtoon, peli meni hieman tahmeaksi. Alkoi tulla pientä tuskaa ja peli meni vaikeaksi. Etäisyydet viisikossa kasvoivat, eikä päästä toivottuun vauhtiin, Pekka Tirkkonen myönsi.

– Jukurit oli vahva. He tulivat peliin aggressiivisesti ja aktiivisesti. Reagoinnissa ja kamppailussa olimme varmaan hieman heitä jäljessä, hurrikaanikäskijä lisäsi.

Niko Parkkinen torjui JYPille tämän viikon toisen voiton (Kuva: Jiri Halttunen).

”Tiukkaa taistelua ja kovaa vääntämistä”

Maalittoman toisen erän jälkeen mittelön ratkaisuhetket koettiin lopulta pelin päätösjaksolla. Hurrikaanipaitojen 2-1-voittomaalin jukuriverkkoon kuittasi Jani Tuppurainen onnistuneen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

– Peli oli tiukkaa taistelua ja kovaa vääntämistä. Joka hetkessä piti olla 100-prosenttisesti mukana, että pärjäsi. Vastustaja lyö aina kaiken peliin ja itse pitää lyödä myös, jos meinaa voittaa, ratkaisuosuman iskenyt Jani Tuppurainen tunnusti.

– Kolmanteen erään saatiin peliä kasaan. Immosen (Jarkko) kentälle tuli yksi paikka ja he ratkaisivat pelin eduksemme rutiinilla, Pekka Tirkkonen vastaavasti luonnehti.

Jani Tuppurainen (kesk.) oli jälleen tehokkaalla pelipäällä Jukureita vastaan (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP kiekkoili kuluvalla viikolla kaksi ottelua, joista matkaan tarttui kaksi kolmeen pisteen voittoa (Kärpät, Jukurit).

– Iso voitto Kärpistä ja Jukureistakin otettiin kolmen pisteen voitto. Tuloksellisesti ei ainakaan olisi voinut paremmin mennä. Aina pitää muistaa, että vastustaja haluaa myös voittaa. Tulosta ei voi peilata pelkästään siihen mitä me tehdään, sillä aina siellä on myös vastustajan hyvyyttäkin mukana, hurrikaanihyökkääjä Jani Tuppurainen totesi liigaviikon päätteeksi.

JYP kiekkoilee kuluvan vuoden viimeisen liigakamppailunsa maanantaina, jolloin vieraskaukalossa luistelee vastaan Hämeenlinnan Pallokerho.

 

Antti Hokkanen