JYP kampitti TPS:n – ”Energiat alkoivat olla lopussa”

TPS ja JYP väänsivät Turun perjantai-illassa tasaväkisen lätkätaiston, jonka päätteeksi voittoa juhlivat lopulta hurrikaaninutut. Sarjapisteet tilastoitiin JYPin sarakkeeseen voittolaukauskilpailun päätteeksi lukemin 3-4 (0-0, 1-2, 2-1, 0-0, 0-1).

Kokonaisuutena tiivis ja hyvä peli. Olemme pelanneet paljon ja olleet monta viikkoa aika kovilla. Energiat alkoivat olla vähän lopussa ja tämä oli nyt viimeinen rutistus tähän settiin, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen sanoi pelin päätyttyä.

Mittelö oli alusta loppuun tasaista kamppailua, jossa ei aluksi maaleilla meinattu juhlia. Maalittoman avausjakson jälkeen illan ensimmäinen osuma nähtiin pelin puolivälin tienoilla, kun Antti Kalapudas passasi ja Robert Rooba vei JYPin vierasjohtoon.

Jani Tuppurainen kunnostautui toistamiseen tällä viikolla ratkaisijan roolissa (Kuva: Mikko Kankainen / Liiga).

TPS-kavennus näki päivänvalon vain pari minuuttia myöhemmin, kun väkevässä vireessä oleva Lauri Pajuniemi löi ylivoimalla pelin tasoihin. Jyväskyläläisvieraat onnistuivat erän aikana vielä kertaalleen maalinteossa, kun Jani Tuppuraisen veto matkasi TPS-hyökkääjä Teemu Väyrysen lavasta ohi turkulaiskassari Rasmus Tirrosen.

– Puolustettiin kärsivällisesti ja pystyttiin muutamalla vastaiskulla tekemään maaleja, JYP-käskijä tiivisti ottelua yhteen.

”Joukkueesta löytyi halua ja ratkaisijoita”

Kolmannessa erässä JYP siirtyi 1-3-vierasjohtoon viimeisen kymmenminuuttisen alkuvaiheilla, jolloin Jarkko Immonen iski laatan verkkoon Tuppuraisen mainiosta esityöstä. TPS ei kuitenkaan ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa. Isännät nimittäin onnistuivat pelin päätöshetkillä 33 sekunnin sisään kahdesti maalinteossa. Turkulaishäkit merkattiin Topi Nättiselle ja Zach Budishille.

– TPS otti lopussa kaksi kertaa maalivahdin pois, teki hienot maalit ja tuli tasoihin. Noustiin kuitenkin sitten vielä voittoon rankkareissa, Pekka Tirkkonen totesi.

Jarkko Immosen 1-3-osuma oli JYP-hyökkääjän kauden 11. täysosuma (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

Väännön ratkaisu nähtiin lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa kaksi sarjapistettä JYPille ratkaisi varsinaisella peliajallakin onnistunut Jani Tuppurainen. Jyväskyläläisveräjällä liigauransa ensimmäisen ottelunsa pelannut Niko Parkkinen torjui taiston tuoksinassa 26 turkulaislaukausta.

– Joukkueesta löytyi halua ja ratkaisijoita, joiden ansiosta saatiin tärkeät kaksi pistettä, hurrikaanikäskijä päätti.

Seuraavan kerran Pekka Tirkkonen johdattaa JYPin liigajäille vasta ensi perjantaina, jolloin vieraskaukalossa asettuu vastaan Tampereen Ilves.

 

Antti Hokkanen