JYP nyhti Pelicansin –  ”Tavoitteena oli ehjä 60-minuuttinen” 

JYP matkusti torstai-illaksi Lahteen Pelicansin vieraaksi tavoitteenaan katkaista kolmen peräkkäisen reissupelin tappioputki. Tavoite ei jäänyt pelkäksi yritykseksi, sillä hurrikaaninutut palasivat vieraskaukalossa jälleen voittojen tielle selvin 2-6 (1-2, 0-4, 1-0) –lukemin.

Tiistain jälkeen tavoitteena oli ehjä 60-minuuttinen ja suhteellisen ehjä sellainen lopulta saatiin, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen totesi taiston tauottua.

Kolmen maalin avauserässä kotijoukkueen 1-0-johtoon vei Antti Tyrväinen, jota seurasi ensimmäisen jakson jälkipuoliskolla nähdyt kaksi nopeaa hurrikaanimaalia. Alle minuutissa kiekon Pelicans-häkkiin onnistuivat sysäämään niin Juha-Pekka Hytönen, kuin Miska Siikonenkin.

– Nostettiin tasoa ja ei hätkähdetty, vaikka Pelicans pääsikin alussa johtoon. Pystyttiin kuittaamaan takaisku nopeasti, JYP-luotsi kertasi.

Anttoni Honka merkkautti Lahdessa tililleen tehot 1+1 (Kuva: Mikko Kankainen / Liiga).

”Pelattiin tehokas toinen erä”

Toinen kolmannes oli kamppailun käännekohta. JYP onnistui erän aikana peräti neljään otteeseen maalinteossa, mikä oli Pelicansille lopulta liikaa. Reilussa kymmenessä minuutissa laatan lahtelaisverkkoon ujuttivat Jerry Turkulainen, Jani Tuppurainen, Anttoni Honka ja toistamiseen osunut Juha-Pekka Hytönen.

– Pelattiin tehokas toinen erä. Ylivoimapeli oli hyvällä tasolla, kiekko liikkui ja tempo oli hyvää luokkaa, Pekka Tirkkonen iloitsi.

Kamppailun päätöserässä nähtiin vielä yksi osuma, kun Pelicansin Roope Elimäki kavensi kosmeettisiksi loppulukemiksi 2-6.

– Loppupeli pelattiin suhteellisen järkevästi. Puolustettiin maltilla ja pidettiin Pelicans poissa keskeltä, hurrikaanikäskijä summasi.

Jani Tuppurainen rikkoi torstai-iltana JYP-nutussa 400. tehopisteen rajan (Kuva: Mikko Kankainen / Liiga).

”Ammattilainen isolla A:lla”

Jerry Turkulaisen 1-3-maalissa toisena syöttäjänä toiminut Jani Tuppurainen sai samalla kasaan 400. tehopistettä JYP-paidassa. Hurrikaanihyökkääjä on pelannut nyt 539. liigaottelua jyväskyläläisjoukkueessa, jossa ”Allu” on saanut kasaan 144 maalia ja 257 syöttöä.

– Jani on äärettömän kilpailuhenkinen ja voitontahtoinen. Hän haluaa voittaa aina, kun ollaan tekemässä jotain. Oli kyse sitten treeneistä tai peleistä. Ammattilainen isolla A:lla, Pekka Tirkkonen hehkutti suojattiaan.

– Tuppurainen haluaa tehdä joka päivä asiat huolella ja hän pitää itsensä hyvässä iskussa koko ajan. Hän on 39-vuotias ja pelaa tuollaisella tasolla. Hattua pitää nostaa. Janilla on takana pitkä ura ja hän on varmasti tarjonnut jääkiekkoyleisölle hienoja hetkiä, Tirkkonen päätti.

JYPin liigaviikko huipentuu lauantain kotiotteluun, johon vieraaksi saapuu Risto Dufvan luotsaama Vaasan Sport.

 

Antti Hokkanen

 

 

 

 

 

Osta lippusi peliin tästä!