JYP tyrmäsi Kärpät – ”Ei tultu peliin suoraan joulupöydästä” 

Loppuunmyyty LähiTapiola Areena sai todistaa torstai-iltana kiekkonäytöstä, jossa tahtipuikkoa heilutti hurrikaaniorkesteri. JYP saalisti kierroksen kärkikamppailussa kauden avausvoiton Oulun Kärpistä maalein 5-2 (1-0, 3-1, 1-1).

– Joukkue oli pirteä heti aamujäistä lähtien. Pelaajat olivat hoitaneet ja ladanneet itsensä hienosti pelikuntoon. Ei tultu peliin suoraan joulupöydästä, JYPin pääkäskijä Pekka Tirkkonen sanoi ottelun jälkeen.

Juha-Pekka Hytönen (1+1) oli jälleen hyvällä pelipäällä (Kuva: Jiri Halttunen).

Mittelön avauskolmannes tahkottiin läpi oululaispainotteisesti, mutta erän ainoasta maalista vastasivat isännät. Juha-Pekka Hytönen paiskoi hyökkäyspäässä hartiavoimin töitä ja teki lopulta loistavan esityön osumaan, jonka Robert Rooba päätti kärppäverkkoon. 

– Peli oli kovavauhtinen heti alusta saakka. Kärpät tuli tosi kovaa pelin alkuun, mutta kestettiin kuitenkin heidän rynnistys, Pekka Tirkkonen huokaisi summerin soitua. 

– Pystyttiin puolustamaan uhrautuvasti koko peli. Heittäydyttiin kiekkojen eteen ja blokattiin laukauksia, Tirkkonen jatkoi. 

Kultakypärien kaksintaistelussa Julius Nättinen (vas.) päihitti Jesse Puljujärven (Kuva: Jiri Halttunen).

”Niko antoi puolustamiseen varmuutta”

Hurrikaaniveräjällä pelin aloittanut Eetu Laurikainen ei luistellut tolppien väliin enää toiseen erään, minkä seurauksena torjuntavastuu siirtyi Niko Parkkiselle. Jälkeenpäin kävi ilmi, että kyseessä oli pelkkä varotoimenpide.

– Eetu itse pyysi tulla maalilta pois, sillä hän ei tuntenut oloaan täysin sataprosenttiseksi, hurrikaaniluotsi taustoitti. 

Niko Parkkinen (35) torjui kahden erän aikana 13 kärppäkutia (Kuva: Jiri Halttunen).

– Niko torjui heti alkuun läpiajon ja pääsi sitä kautta hyvin peliin mukaan. Hän esiintyi vahvasti, pelasi varmasti ja antoi meidän puolustamiseen varmuutta, Pekka Tirkkonen hehkutti. 

Oululaisittain suurin mielenkiinto kohdistui niin ikään maalin suulle, jossa tällä kertaa esiintyi 17-vuotias Joel Blomqvist. Vaikka kärppävahti päästikin taakseen neljä osumaa, ei häntä voi tappiosta missään nimessä syyttää. Blomqvist torjui taiston tuoksinassa 18 hurrikaanilaukausta, joiden sekaan mahtui muutama todellinen huipputorjunta.

”Taisteltiin ja uhrauduttiin joukkueen eteen” 

Keskimmäisellä jaksolla kenttätapahtumat olivat melkoisen tasaisia, mutta JYP oli joukkueista se, joka kykeni käyttämään maalipaikkansa paremmin hyväkseen. Toisen erän hurrikaanimaaleista vastasivat Jarkko Immonen (2-0), Petrus Palmu (3-1) ja Juha-Pekka Hytönen (4-1). Kärppäkavennus (2-1) oli puolestaan Otto Karvisen käsialaa.

Petrus Palmu (52) saalisti tililleen kaksi (1+1) tehomerkintää (Kuva: Jiri Halttunen).

– Olimme hyökkäyspäässä tehokkaita, kun sen aika oli. Onnistuimme myös tappamaan jäähyt, mikä oli yksi iso asia, ettei Kärpät päässyt pelin päälle, Pekka Tirkkonen linjasi.

– Alivoimapelaaminen oli loistavaa. Taisteltiin ja uhrauduttiin joukkueen eteen, JYP-valmentaja lisäsi.

Päätöserässä Kärpät oli kenttätapahtumissa aavistuksen niskan päällä, mutta JYP onnistui puolustamaan johtoasemaansa onnistuneesti loppuun saakka. Viimeiset silaukset tapaninpäivän tansseille löivät kärppähyökkääjä Jesse Koskenkorva (4-2) ja kotijoukkueen pörssikärki Julius Nättinen (5-2).

Kauden avausvoitto Kärpistä maistui JYP-leirissä todella makoisalta (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin liigaviikko jatkuu seuraavan kerran lauantaina, jolloin kotipelit saavat jatkoa Mikkelin Jukureita vastaan.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!