Maalikarkelot päättyivät JYPin voittoon – ”Olimme loppujen lopuksi onnekkaampia”

Joulutaukoa edeltävä liigakierros piti sisällään perjantain seitsemässä ottelussa kaikkiaan 56 maalia. Eniten maaleja tahkosivat Ilves ja JYP, jotka tarjosivat Tampereen perjantai-illassa viihdettä koko rahan edestä. 60 minuutin päätteeksi voittolukemat kirjattiin jyväskyläläisjoukkueen hyväksi 5-6 (0-2, 2-1, 3-3) –lukemin.

Mittelön avausjakso edettiin JYP-merkeissä, joka konkretisoitui jäällä kahden vierasmaalin muodossa. Hurrikaaniosumat tilastoitiin Juha-Pekka Hytösen ja Robert Rooban nimiin.

– Ilves aloitti ottelun tosi vahvasti, eikä me oikein päästy omista pois. Pystyttiin kuitenkin puolustamaan keskustaa hyvin ja saatiin ne pari maalia, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen kertasi.

Robert Rooba vastasi JYPin 2-0-johtomaalista (Kuva: Aarno Vuorinen / Liiga).

JYP siirtyi toisen erän alussa kolmen maalin karkumatkalle, kun JP Hytönen onnistui toistamiseen maalinteossa. Ilveksen takaa-ajo alkoi 27. peliminuutilla, jolloin Ville Meskanen (1-3) ja Eetu Päkkilä (2-3) iskivät lähes perätysten kiekon hurrikaaniverkkoon.

– Virheitä varmasti tuli puolin ja toisin. Kiekollisena nähtiin kiekonmenetyksiä ja vastustaja pääsi iskemään aina vastahyökkäyksistä, hurrikaanikoutsi näki.

Samuli Ratinen (toinen vas.) syötti kaksi hurrikaanimaalia ja JP Hytönen (kolmas vas.) puolestaan iski tehot 2+1 (Kuva: Aarno Vuorinen / Liiga).

”Henkisesti varmasti kaikki ovat olleet kovilla”

Tupsukorvien takaa-ajo täydentyi kolmannen erän alkupuoliskolla, jossa Samuli Vainionpää iski 3-3-tasoituksen ja Eetu Päkkilä illan toisellaan Ilveksen 4-3-johtomaalin. Hurrikaanimiehistö ei tästä kuitenkaan romahtanut, sillä JYP kuittasi vielä viimeisen viisiminuuttisen aikana laatan peräti kolmesti tamperelaishäkkiin. Maalintekijöinä kunnostautuivat Jerry Turkulainen, Jarkko Immonen ja Julius Nättinen.

– Peliä ei kovin hirveästi pystynyt rauhallisin mielin seuraamaan. Olimme sitten loppujen lopuksi varmaan vähän onnekkaampia, kun saatiin isomaalisesta pelistä voitto, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen lausahti.

Jerry Turkulaisen 4-4-tasoituksen myötä JYP nousi takaisin voittotaisteluun onnistunein seurauksin (Kuva: Aarno Vuorinen / Liiga).

Joulutauolle suuntaava JYP on seuraavan kerran tositoimissa torstaina 26. joulukuuta, jolloin Jyväskylään vieraaksi saapuu Oulun Kärpät.

– Joulunviettoon voi lähteä tosi hyvillä mielin. Muutama päivä huilataan ja tapaninpäivänä taas jatketaan. Syksy on ollut pitkä ja raskas. Varsinkin henkisesti varmasti kaikki joukkueet ovat olleet kovilla, joten tässä vaiheessa kaikki mielellään vastaanottaa pienen irtaantumisen sarjasta.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!