IFK jälleen JYPiä etevämpi – ”Nukahduksia ei voi tulla”

JYP kärsi perjantai-iltana kotiyleisön edessä kuudennen perättäisen tappionsa, kun Helsingin IFK saalisti kauden kolmannen päänahkansa jyväskyläläisvastustajasta. Päätöslukemat kirjattiin petopaidoille 1-3 (0-0, 0-3, 1-0). 

– Ei tullut helpotusta tilanteeseen. Tietysti ilmeessä otettiin varmaan askel eteenpäin ja joukkue oli taisteleva. Sitä ei voi kiistää, JYPin pääkäskijä Pekka Tirkkonen myönsi pelin päätyttyä.

IFK oli jälleen askeleen JYPiä edellä (Kuva: Jiri Halttunen).

Maalittomaksi jääneen avauserän jälkeen pelin faktiset ratkaisuhetket koettiin toisella jaksolla. Sarjataulukossa tasapisteissä JYPin kanssa ennen ottelua majailleelle IFK:lle siunaantui tehokas kymmenminuuttinen, minkä aikana hurrikaanikassari Eetu Laurikainen joutui kaapimaan kiekkoa selkänsä takaa peräti kolmeen otteeseen. Helsinkiläismaalit merkattiin Michael KeräselleVille Varakkaalle ja Johan Motinille. Joukkueet väänsivät kaksi erää melko tasaisesti, mutta helsinkiläisvieraat pääsivät tässä vaiheessa peliä isäntiä paremmille maalipaikoille.

– Pystyttiin puolustamaan pelin alku ja meillä oli omat paikkamme, mutta ei vaan saatu kiekkoa maalin. Toisessa erässä tehtiin muutama virhe, joista IFK rankaisi kovalla kädellä ja pääsi johtoasemaan, Pekka Tirkkonen sanoi.

Tomi Sallinen (76) ja Oskari Kalajanniska eivät antaneet tuumaakaan periksi (Kuva: Jiri Halttunen).

– Johtoasemassa IFK pelasi vahvasti, kovaa ja viisaasti. Me ei päästy taaskaan ytimeen. Vastustaja blokkasi hyvin kuteja ja kiekot jäivät matkalle. Takaa-ajotilanteessa ei saatu tarpeeksi tilanteita maalille, jotta olisi päästy kunnolla virittämään kiriä, hurrikaanivalmentaja jatkoi.

Päätöserässä JYP oli kiekollisesti hallitsevampi osapuoli, kun samaan aikaan IFK ei halunnut ottaa ylimääräisiä riskejä. Kotijoukkueen takaa-ajo tuotti lopulta myös yhden osuman, kun Juha-Pekka Hytönen iski maalin edustalta JYPin ainokaisen ajassa 46:48. Perjantainen tappio oli JYPille jo kuudes perättäinen, joka kattaa samalla kauden pisimmän tappioputken. Myös kotiesityksissä löytyy petrattavaa, sillä IFK-häviö oli hurrikaaninutuille myöskin neljäs perättäinen kotitappio.

Juha-Pekka Hytösen (toinen vas.) 1-3-kavennus oli lopulta laiha lohtu (Kuva: Jiri Halttunen).

– Vaikeita aikoja on ollut, mutta yksinkertaisten asioiden kautta tätä täytyy lähteä viemään eteenpäin. Taisteluilmettä saatiin paremmaksi, mutta se ei vielä riitä. Toisen erän kaltaisia nukahduksia ei voi tulla. Pieniä asioita, kuten maalille menot kiekottomana, kiekottoman pelaajan ottaminen ja vetojen blokkaamiset, täytyy saada vielä paremmaksi, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen totesi lopuksi.

JYPin seuraava mahdollisuus kelkan kääntämiseen on jo lauantaina, kun Porissa luistelee vastaan Ässät.

 

Antti Hokkanen