JYP palasi voittokantaan – “Joukkueelle tehtiin hyviä asioita”

LähiTapiola Areenalla kiekkoiltiin perjantaina kuluvan viikon toinen liigakamppailu, kun JYP isännöi Lappeenrannan SaiPaa. Kiekkonippujen sesongin neljännestä yhteenotosta kehkeytyi hurrikaaninäytös, joka tilastoitiin lopulta isännille maalein 5-1 (2-0, 1-1, 2-0). Samalla katkesi JYPin kahdeksan ottelun tappioputki. 

JYP tuli otteluun hyvällä asenteella, mikä näkyi avauserässä kiekollisena hallintana. Siinä missä jyväskyläläislaukaukset vyöryivät kohti SaiPa-veräjää, jäi lappeenrantalaiskudit vielä tässä vaiheessa perin vähäisiksi. 

– Saatiin hyvä lähtö peliin. Tultiin ensimmäiseen erään energisesti ja aggressiivisesti, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen huokaisi taiston jälkeen.

JYP-puolustaja Kimi Kuusela debytoi perjantaina ensi kertaa liigajoukkueen kokoonpanossa (Kuva: Jiri Halttunen).

Isäntien lukuisista vedoista kaksi löysi myös tiensä verkon perukoille, kun JYP lähti toiseen erään 2-0-johtoasemassa. Molemmista osumista vastasi hurrikaanipuolustaja Mikko Kalteva

– Tärkeintä oli, että saatiin maaleja heti alkuun. Se vapautti pelaamista, Tirkkonen näki

Mikko Kaltevan kaksi osumaa vauhdittivat JYPin paluuta takaisin voittokantaan (Kuva: Jiri Halttunen).

“SaiPa tuli vahvasti”

SaiPa hyökkäsi toiselle jaksolle aiempaa pirteämmin, minkä seurauksena peliväline löysi ensi kerran tiensä myös hurrikaaniverkkoon. Hippoksen digitaalit stoppasivat ajassa 32:48, kun Mikael Kuronen iski 1-2-kavennusmaalin Ville Kohon hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. 

Kotijoukkue kuitenkin siirtyi takaisin kahden maalin karkumatkalle vajaat neljä minuuttia myöhemmin. Kiekko ajautui b-pisteen yläpuolelle Olli-Petteri Viinikaiselle, joka tykitti liigauransa avausmaalin ohi SaiPa-kassari Niclas Westerholmin. 

Olli-Petteri Viinikaisen (38) liigauran avausmaali syntyi 19. liigapelissä (Kuva: Jiri Halttunen).

– Kaksi viimeistä erää oli tosi tasaisia. SaiPa tuli toiseen erään vahvasti, josta selvittiin lähes kuivin jaloin, Pekka Tirkkonen kertasi.

Tasainen vääntö sai jatkoa myös päätöserässä, jossa lappeenrantalaisvieraat eivät kuitenkaan saaneet enää takaa-ajoaan käyntiin. Samaan aikaan hurrikaaninutut jatkoivat vakuuttavaa pelaamistaan johtoasemassa, minkä ansiosta kiekko löysi vielä kahdesti tiensä vierasveräjään. Kotijoukkueen 4-1-osuma merkattiin Juha-Pekka Hytöselle ja 5-1-päätöslukemat vastaavasti Jerry Turkulaiselle

– Joukkueen ilmeeseen ja sitoutumisen tasoon pitää olla tyytyväinen. Ne olivat jälleen astetta paremmalla tasolla. Oli takakarvausta ja joukkueelle tehtiin hyviä asioita paljon. Se poiki tällä kertaa voiton, hurrikaanikäskijä paalutti.

Paluu voittojen tielle aiheutti syystäkin riemua JYP-leirissä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP päättää kiekkoviikon lauantaina vierasmaisemissa, kun Tampereella vastaan asettuu sarjakakkosena keikkuva Tappara.

 

Antti Hokkanen