JYP voittoon juhlaväännössä -”Saatiin olla mukana kunnioittamassa legendaa”

LähiTapiola Areenan lauantai-illassa miteltiin JYPin ja Lahden Pelicansin kauden kolmas yhteenotto, joka kirjattiin lopulta isännille maalein 5-3 (1-0, 3-1, 1-2). Ennen ottelua Hippoksen uumenissa elettiin historiallisia hetkiä, kun uransa jo päättäneen Riikka Sallisen (os. Nieminen) pelipaita nostettiin jäähallin kattoon jäädytyksen merkiksi.

– Riikalla on takana uskomaton ura. Hän on kulkenut läpi suomalaisen naisjääkiekon ja ollut koko ajan esillä. Riikka pelasi pitkään ja koko ajan korkealla tasolla. Hän on ollut Suomessa naisjääkiekon lippulaiva, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen luonnehti illan juhlasankaria.

Riikka Sallinen luisteli tuttuun kaukaloon ja tervehti samalla yli nelituhatpäistä kotiyleisöä (Kuva: Jiri Halttunen).

Ennen ottelua Anton Stråka luovutti Riikka Salliselle pelipaidan numero 13. Jatkossa Stråka kiekkoilee numerolla 22 (Kuva: Jiri Halttunen).

Riikka Sallinen pelasi JYPissä kaikkiaan yhdentoista (11) kauden ajan (Kuva: Jiri Halttunen).

Riikka Sallisen pelipaita nostettiin Hippoksen kattoon Ari-Pekka Siekkisen, Pertti Rastelan, Pentti Mikkilän ja Risto Kurkisen JYP-nuttujen seuraksi (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP-pelaajat kunnioittivat illan sankaria lämmittelyssä asianmukaisin paidoin (Kuva: Jiri Halttunen).

”Pelicans tuli ensimmäiseen erään tosi hyvin”

Mittelön avausjaksolla Pelicans pääsi paremmin sota-alueelle, mutta erän ainoan osuman värkkäsi JYP. Ensimmäisen jakson loppuhetkillä nähtiin kotijoukkueen onnistuminen, josta vastasi siniviivan alta maalinteossa onnistunut Mikko Kalteva.

– Pelicans tuli ensimmäiseen erään tosi hyvin, paremmin kuin me. Selvittiin siitä ja päästiin 1-0-johdossa tauolle, JYP-luotsi luonnehti pelin päätyttyä.

Mikko Kaltevan kauden kolmas täysosuma vei isännät 1-0-johtoon (Kuva: Jiri Halttunen).

Toisessa erässä JYP pääsi aiempaa paremmin lahtelaismaalin tuntumaan, minkä seurauksena laatta löysi tiensä peräti kolmesti Pelicans-häkkiin. Isäntien maaleista vastasivat Jarkko ImmonenJaakko Jokinen ja Miska Siikonen. Pelin puolivälissä nähty vieraskavennus oli Jarkko Pynnösen käsialaa.

– Toinen erä oli meiltä paras ja tultiin siihen vahvasti. Pelicansilla oli koko ajan vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista he tekivät maalinkin, hurrikaanikäskijä totesi.

JYP-veräjällä torjuntavuorossa ollut Markus Ruusu torjui taiston tuoksinassa 15 lahtelaiskutia (Kuva: Jiri Halttunen).

”Päästiin taas voittojen tielle”

Kamppailun päätöskolmanneksella Pelicans onnistui nousemaan kahden maalin päähän Aleksi Mustosen osumalla, jota seurasi Julius Nättisen 5-2-täysosuma. Juhamatti Aaltonen kavensi lukemia vielä kuusi sekuntia ennen täyttä aikaa, mutta ottelun voiton kannalta sillä ei ollut enää merkitystä.

– Ollaan tyytyväisiä kolmeen pisteeseen ja siihen, että päästiin taas voittojen tielle. Muutenkin oli hieno ilta, kun saatiin olla mukana kunnioittamassa Riikan kaltaista legendaa, Pekka Tirkkonen hehkutti lopuksi.

Jani Tuppurainen (toinen vas.) pelasi lauantaina liigauransa 700. ottelun. Hurrikaanihyökkääjä on enää kahden pisteen päässä 500 tehopisteen rajapyykistä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP jatkaa liigavääntöjään seuraavan kerran ensi perjantaina, jolloin Jyväskylässä vierailee Rauman Lukko.

 

Antti Hokkanen