KalPa jatkoi JYPin kurimusta – ”Usko on kovilla”

JYPin ja KalPan kauden viidennestä paikalliskamppailusta muodostui kuopiolaisnäytös, kun vierasmiehistö sysäsi isännät taiston tauottua neljän pelin tappioputkeen. Päätöslukemat kirjattiin KalPalle 1-4 (0-0, 0-1, 1-3).

– Jollain tavalla otettiin piirtoja eteenpäin keskiviikon KooKoo-pelistä. Meiltä löytyi pelin vaatimaa työntekoa, mutta tarvitsemme vielä kaikki miehet siihen mukaan, JYPin pääkäskijä Pekka Tirkkonen ruoti pelin päätyttyä. 

Valtteri Kakkonen kiekkoili lauantaina uransa ensimmäisen liigapelinsä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP oli kahdessa ensimmäisessä erässä kiekollisesti hallitsevammassa roolissa, mutta maalintekotehokkuudessa oli toivomisen varaa. Mittelön avausmaali nähtiinkin KalPan toimesta toisen jakson alussa, jolloin Tommi Jokinen sivalsi laatan ohi JYP-veräjällä torjuneen Markus Ruusun.

– Näkee, että usko on kovilla, kun maalinteko ei onnistu. Sitä kautta rupeaa tulemaan pientä epävarmuutta pelaamiseen mitä pidemmälle peli menee. Tärkeintä olisi saada onnistumisia, hurrikaanikäskijä painotti. 

Markus Ruusu torjui JYP-veräjällä 21 kuopiolaiskutia (Kuva: Jiri Halttunen).

”Vielä tulee nukahduksia” 

Puolustuspelaamisessa hurrikaaninuttujen ote oli aiempaa terävämpi, mutta ei kuitenkaan vielä riittävällä tasolla. Voittomaaliksi jäänyt KalPan 2-0-vierasmaali syntyi Matti Järvisen lavasta aikaan 52:52.

– Vielä meille välillä tulee nukahduksia ja uinahduksia vaihtojen sisällä, Pekka Tirkkonen manasi. 

Jani Tuppuraisen (vas.) liigauran 500:s tehopiste antaa vielä odotuttaa itseään (Kuva: Jiri Halttunen).

Väännön viimeisellä viisiminuuttisella nähtiin vielä kolme täysosumaa. JYP-leiri sai pientä toivoa Petrus Palmun 1-2-kavennuksesta, mutta Janne Keräsen (1-3) ja Kai Kantolan (1-4) tyhjään maaliin tehdyt osumat käänsivät vaakakupin lopulta savolaissikermälle. 

– Jatkuva 60 minuuttia ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen vaihtoon ja joka vaihdossa ensimmäisestä sekunnista viimeiseen sekuntiin. Sitä pitää parantaa, JYP-luotsi päätti. 

Petrus Palmun (edessä vas.) 1-2-kavennus jäi lopulta laihaksi lohduksi (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin pelit saavat jatkoa seuraavan kerran ensi keskiviikkona, jolloin vieraskaukalossa asettuu vastaan Turun Palloseura. 

Antti Hokkanen