KooKoo löi JYPin – “Vastustaja puolusti sitoutuneesti”

KooKoo aiheutti keskiviikkona JYPille kahdeksannen perättäisen tappion, kun sarjapisteet matkasivat Kouvolaan päätöslukemin 2-4 (1-2, 0-1, 1-1). Häviöputki sivuaa nyt JYP-historian pisintä tappiojaksoa, jollainen on koettu kolme kertaa aiemmin (1988, 1998 ja 2004).

Tunteiden sävyttämä avauskolmannes kiekkoiltiin JYPin otteessa, joskin kolmen maalin erän jälkeen valotaululla komeilivat KooKoon 2-1-johtolukemat. Ottelu ehti vanheta vain reilun minuutin, kun Trevor Mingoia vei kouvolalaisvieraat 1-0-johtoon. Isäntien vastausta ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kauaa, sillä Oskari Kalajanniska iski pelin tasoihin jo 35 sekuntia myöhemmin.

– Joukkue oli hyvin latautunut alkuun, mutta saatiin kylmä suihku heti niskaan. Päästiin kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa tasoihin, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen kertasi.

Oskari Kalajanniska (oik.) vastasi isäntien avausmaalista (Kuva: Jiri Halttunen).

KooKoon maalin taukojohtoon siirsi Juha-Pekka Haataja, joka löi ylivoimalla kiekon ohi JYP-maalissa pelanneen Niko Parkkisen

– Ensimmäisessä erässä oli paikkoja päästä pelin päälle, mutta ei saatu kiekkoa häkkiin, Tirkkonen jatkoi.

Niko Parkkinen torjui JYP-veräjällä 16 kertaa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Viimeinen huolellisuus jäi tekemättä”

Toinen jakso koluttiin läpi kohtuullisen tasaisissa merkeissä, vaikkakin KooKoo oli aavistuksen niskan päällä. Erässä nähtiin molempien joukkueiden toimesta muutama maalipaikka, joista yksi konkretisoitui maalin muodossa. Hippoksen digitaalit pysähtyivät ajassa 29:24, jolloin vierassikermä latoi taululle 3-1-johtolukemat. JYP-hyökkääjä Jerry Turkulainen sai seurata toistamiseen takaiskua jäähyboksista, kun Trevor Mingoia iski ylivoimalla illan toisen osumansa.

– Toinen erä oli meiltä hieman vaikeampi. Vastustaja puolusti sitoutuneesti, blokkasi kiekkoja ja suojeli omaa maaliaan tosi hyvin, Pekka Tirkkonen myönsi.

KooKoo puolusti omaa maaliaan odotetun vahvasti (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP sai toivoa paremmasta heti kolmannen erän alkajaisiksi, kun hurrikaanipuolustaja Roni Allén kavensi lukemat 2-3:een aikaan 41:04. Osuma oli Allénin kauden ensimmäinen. Tämän lähemmäksi voittotaistelua JYP ei kuitenkaan enää päässyt ja kun KooKoo-hyökkääjä Toni Kähkönen viimeisteli 2-4-loppulukemat tyhjään verkkoon, joutui kotiyleisö todistamaan jyväskyläläisjoukkueen synkän tammikuun jatkoa.

– Kolmannen erän alkuun saatiin tärkeä maali. Muutama paikka meillä olisi vielä ollut, mutta viimeinen huolellisuus jäi tekemättä, hurrikaanikäskijä päätti.

Roni Allénin kauden avausmaali ei JYP-leiriä lopulta paljoa lämmittänyt (Kuva: Jiri Halttunen).

Pelit jatkuvat seuraavan kerran perjantaina, jolloin JYP jatkaa kotiotteluitaan isännöimällä Lappeenrannan SaiPaa.

 

Antti Hokkanen