KooKoo tylytti JYPiä – ”Esitys ei ole riittävä”

LähiTapiola Areenalla oli keskiviikko-iltana ennakkoon tarjolla alkuvuoden maukkain herkkupala, kun KooKoo vieraili Jyväskylässä ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Liiga-annoksen herkullisuus jäi jyväskyläläisittäin lopulta kokematta, sillä JYP oli väännössä lopulta vastaantulija häviten ottelun selvin 0-4 (0-1, 0-2, 0-1) –lukemin.

Esitys ei tällä hetkellä ole riittävä, että saataisiin pisteitä, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen ruoski suojattiensa esityksiä taiston tauottua.

Avauserän ainokainen syntyi kouvolalaismiehistön toimesta, kun vielä viime kaudella JYPissä kiekkoillut Markus Jokinen ohitti 3-2-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi hurrikaaniveräjälle palanneen Eetu Laurikaisen.

Lähtö peliin oli hyvä ja vauhdikas molemmilta joukkueilta. Peli oli alussa tasainen, JYP-luotsi kertasi.

Eetu Laurikainen (vas.) palasi takaisin tolppien väliin loukkaantumisen jäljiltä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Jänne ei kestä pelaamista”

KooKoo hallitsi pelin ensimmäistä kolmannesta, sekä sitä seurannutta toista jaksoa. JYP sortui erässä jäähyilyyn, joka ei millään muotoa helpottanut isäntien ehjän pelin rakentamista. Jussi Ahokkaan miehistö onnistui maalinteossa toisen jakson alussa (Vilmos Galló 0-2) ja lopussa (Juha-Pekka Haataja 0-3).

– Annetaan tällä hetkellä vähän liian helppoja maaleja, kuten on käynyt viime peleissäkin. Tehtiin virheitä niissä asioissa, joista on aiemmin sovittu. KooKoo käytti paikat hyvin hyväkseen, Pekka Tirkkonen manasi.

– Ajatuksemme siirtyy tekosyihin, valittamiseen ja urputtamiseen. Sillä tavalla myös fokus häviää omasta tekemisestä. Jänne ei kestä pelaamista, kun ei tule onnistumisia. Siitä meidän pitää päästä yli, Tirkkonen jatkoi.

Edellisissä KooKoo-peleissä tehokkaana häärinyt Petrus Palmu (oik.) jäi joukkuekavereidensa tavoin tällä kertaa pisteittä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Paikat on käytettävä hyväkseen”

Päätöserässä Kyle Platzer löi vielä neljännen naulan (0-4) hurrikaaniarkkuun, minkä myötä KooKoo aiheutti JYPille kolmannen perättäisen tappion.

– Koko syksy oltiin tosi tehokkaita maalinteossa, mutta nyt maaleja tai paikkoja ei ole oikein tullut. Meidän pitää ymmärtää, että kevättä kohti mentäessä pelit kovenevat, hurrikaanikäskijä muistutti.

– Pelaamiseen pitää pystyä saamaan laatua. Paikat on käytettävä hyväkseen, eikä vastustajalle saa antaa helppoja paikkoja. Meidän pitää pystyä olemaan vastustajaa tylympiä pelin oikeilla hetkillä, Pekka Tirkkonen totesi lopuksi.

Taiston tauottua hurrikaanisotureiden ilmeet olivat syystäkin apeat (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP hakee paluuta voittojen tielle seuraavan kerran lauantaina, jolloin viikon toisessa kotikamppailussa asettuu vastaan KalPa Kuopiosta.

 

Antti Hokkanen