Lukko ryösti pisteet JYPiltä – ”Ei päästy ytimeen”

Jyväskylän LähiTapiola Areenalla koettiin perjantaina raumalaissävytteinen ilta, joka päättyi lopulta vieraisilla olleen Lukon 1-3 (0-0, 0-2, 1-1) –voittoon. Tappio oli JYPille tämän vuoden ensimmäinen.

– Pelissä oli pienet marginaalit, mutta Lukko oli tosi vahva. Oli meilläkin paikat, mutta ei päästy kunnolla ytimeen, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen tunnusti taiston päätyttyä.

– Vastustaja pelasi uhrautuvasti. Lukko puolusti hyvin, sekä voitti kamppailuja ja irtokiekkoja, Tirkkonen myönsi.

Oskari Setänen vei voiton Markus Ruususta maalivahtien kaksintaistelussa (Kuva: Jiri Halttunen).

Maalittoman avausjakson jälkeen illan ensimmäiset onnistumiset nähtiin lähes perätysten pelin puolivälin tienoilla. Ensin Lukko-puolustaja Ilkka Heikkinen sivalsi siniviivan alta raumalaisvieraat 1-0-johtoon ja vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Eetu Koivistoinen iski takatolpalta laatan ohi JYP-vahti Markus Ruusun.

– Pelissä pitää jatkossa olla enemmän suoraviivaisuutta ja halua rikkoa vastustajan puolustamista. Siinä jäätiin vajaaksi, vaikka Lukko vahvasti puolustikin. Tietysti kun peli ei lähtenyt heti alusta kulkemaan halutulla tavalla, niin sitten tuli myös vähän tuskastumista, hurrikaanikäskijä totesi.

Lukko juhli toistamiseen tällä kaudella JYPin kustannuksella (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöskolmanneksella JYP oli kenttätapahtumissa pelin päällä, mutta maalintekotehokkuus jäi vajavaiseksi. Tämän seurauksena raumalaishyökkääjä Jonne Tammela iski päätösminuuteilla vierasjoukkueen 3-0-johtomaalin tyhjään hurrikaanirysään. Vierasosumaa seurasi vielä 16 sekuntia ennen päätösvihellystä nähty JYP-puolustaja Anttoni Hongan 1-3-kavennusmaali, joka oli hurrikaanimiehistölle lopulta laiha lohtu.

– Meidän olisi pitänyt saada lisää räiskeyttä ja röyhkeyttä ajaa maalille. Kiekkoja olisi pitänyt pelata vielä enemmän maalia kohti. Lukko oli siinä parempi ja ansaitsi voittonsa, Pekka Tirkkonen päätti.

Anttoni Hongan kauden kolmas täysosuma ei lopulta lämmittänyt JYPiä kovinkaan paljoa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin liigaviikko saa jatkoa lauantaina Lappeenrannassa, jossa on vastassa tällä viikolla jo kaksi tappiota kokenut SaiPa.

 

Antti Hokkanen