SaiPa maalilla JYPiä tehokkaampi – ”Luotiin tarpeeksi maalipaikkoja”

Lappeenrannan lauantai-illassa nähtiin viiden maalin yhteenotto, kun SaiPa ja JYP kohtasivat toisensa kolmannen kerran tällä kaudella. 60 minuutin päätteeksi voittolukemat tilastoitiin lopulta kotijoukkueen eduksi 3-2 (1-0, 1-2, 1-0) –lukemin.

– Uskottiin ja tiedettiin, että vastaan tulee pisteistä taisteleva epätoivoinen joukkue. Kuten tulikin, JYPin pääkäskijä Pekka Tirkkonen summasi pelin jälkeen.

Mittelön avauskolmannes pelattiin läpi hurrikaanisävytteisissä merkeissä, mutta Julius Nättisen tolppakutia lähemmäs maalia JYP ei erässä päässyt. Ottelun ensimmäinen osuma oli SaiPan käsialaa, kun Jimi Jalonen ohitti ylivoimalla jyväskyläläisveräjällä pelivuorossa jatkaneen Markus Ruusun.

– Tällä hetkellä maalinteko tuottaa meille tuskaa. Se ei ole enää ihan samanlaista ruusuilla tanssimista, kuten on joskus ollut, Pekka Tirkkonen ruoti.

Ari Santasen (vas.) ja Pekka Tirkkosen vierailu Kisapuistossa oli jälleen tappiollinen (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP jatkoi uurastamistaan toisessa erässä, mutta hurrikaaninuttujen epäonneksi hyvätkään tilanteet eivät millään meinanneet päätyä maaliin saakka. Tämän seurauksena SaiPa onnistui kasvattamaan johtonsa 2-0:an pelin puolivälissä, jolloin Elmeri Kaksonen löi laatan jyväskyläläisrysään.

– Meille tuli muutamia puolustusvirheitä, joista SaiPa pääsi tekemään maalit. Vastustaja taisteli hienosti, hurrikaaniluotsi manasi ja jakoi samalla tunnustusta kotijoukkueen suuntaan.

Julius Nättinen iski Kisapuistossa sesongin 26. osumansa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Haluttiin parantaa hyökkäyspelaamista”

Jyväskyläläisvieraiden etsikkoaika ajoittui lopulta toisen kolmanneksen päätöshetkille, jolloin JYP onnistui maalinteossa kahdesti reilun kahden minuutin sisään. 1-2-kavennuksesta vastasi avausjaksolla tolppia kolistellut Julius Nättinen ja 2-2-tasoitus syntyi puolestaan ylivoimalla Jani Tuppuraisen mailanlavasta. Vierasjoukkueen kavennusmaalissa hyvästä esityöstä vastasi Petrus Palmu ja tasoitusosumassa ratkaisevan syötön antoi puolestaan Jerry Turkulainen.

Päätöserä käynnistyi JYPin hallinnassa, minkä seurauksena tilanteet vyöryivät kohti SaiPa-maalia. Yrityksistä huolimatta jyväskyläläisnippu ei kyennyt ohittamaan lappeenrantalaiskassari Niclas Westerholmia, joka kirjautti pelin aikana tililleen 36 torjuntamerkintää. Hurrikaaniryhmittymän epäonni oli lopulta kotijoukkueen onni, sillä ajassa 48:31 SaiPa-puolustaja Robin Salo tälläsi b-pisteiden välistä voittomaaliksi jääneen 3-2-osuman.

SaiPa oli toistamiseen tällä kaudella kotijäällään JYPiä etevämpi (Kuva: Kimmo Metsälä / Liiga).

– Haluttiin parantaa hyökkäyspelaamista ja röyhkeyttä perjantain Lukko-pelin jälkeen. Pelattiin paljon kiekkoa maalille ja luotiin tarpeeksi maalipaikkoja, mutta SaiPa taisteli ja heidän maalivahtinsa (Niclas Westerholm) oli loistava, JYPin vastuuvalmentaja Pekka Tirkkonen päätti.

JYP on seuraavan kerran tositoimissa ensi keskiviikkona, jolloin LähiTapiola Areenalla vierailee Kouvolan KooKoo.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!