TPS jatkoi JYPin ahdinkoa – ”Vastustaja rankaisi kovalla prosentilla”

JYP käynnisti kiekkoviikon vierastappiolla, kun keskiviikkona vastassa ollut Turun Palloseura jatkoi hurrikaaninuttujen synkkää tammikuuta. Joukkueiden kauden kolmas yhteenotto toi turkulaisseuralle lopulta kauden avausvoiton vastustajastaan 5-2 (3-1, 1-1, 1-0) –lukemin.

Tultiin totta kai pisteitä hakemaan, mutta ei saatu niitä matkaan. Vielä meillä on matkaa täyteen 60 minuutin hyvään esitykseen, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen harmitteli pelin jälkeen.

Kamppailun avausjakso tahkottiin läpi mustavalkoisissa merkeissä, kun TPS onnistui sysäämään kiekon kolmesti JYP-verkkoon. Avaustahdit ottelulle löi Elias Karvonen, joka ohitti hurrikaanivahti Eetu Laurikaisen ensi kerran reilun viiden peliminuutin kohdalla. Vierastasoitus nähtiin vielä ennen erän puoliväliä, kun Antti Kalapudas toi kauden kuudennella osumallaan JYPin 1-1-tasalukemiin.

Marko Virtanen luotsasi TPS:n kauden ensimmäiseen voittoon JYPistä (Kuva: Liiga).

Ensimmäisen kolmanneksen päätöspuoliskolla Zach Budish (2-1) ja Lauri Korpikoski (3-1) onnistuivat maalinteossa vajaan kahden minuutin sisään, minkä ansiosta isännät siirtyivät jo kahden maalin karkumatkalle.

– TPS oli vahva erikoistilanteissa. Otimme alussa jäähyjä ja vastustaja rankaisi niistä aika kovalla prosentilla. Meillä oli omat paikkamme ylivoimalla, mutta ei onnistuttu niissä tällä kertaa, hurrikaaniluotsi manasi.

Hyvä yrityskään ei tuo palkintoa

JYP hallitsi koitoksen keskimmäistä kolmannesta, jonka aikana TPS-maalilla debyyttimittelöään pelannut Erik Källgren venyi laatan tielle peräti 18 kertaa. Turkulaispuolustaja Henrik Larsson onnistui kuitenkin kasvattamaan isäntien johdon kolmeen maaliin 4-1-ylivoimaosuman myötä ajassa 26:42. Pelin puolivälissä nähty Petrus Palmun 2-4-kavennus jäi jyväskyläläisittäin lopulta laihaksi lohduksi.

Petrus Palmu onnistui maalinteossa entisessä kotihallissaan (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

Päätöserä oli sekin hurrikaanimiehistön otteessa, mutta jakson ainoasta maalista vastasi 5-2-päätöslukemat tyhjään JYP-pömpeliin niitannut Petteri Wirtanen. Tappio oli JYPille jo viides perättäinen, joka samalla sivuaa jyväskyläläisjoukkueen tämän kauden pisintä tappioputkea.

– Pelin loppupuolella päästiin paremmin peliin kiinni ja saatiin työhaalareita päälle. Pystyttiin paineistamaan, luomaan paikkoja ja antamaan painetta TPS:lle. Se ei kuitenkaan riittänyt, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen päätti.

Seuraavan kerran JYPillä on mahdollisuus palata takaisin voittokantaan perjantaina. Tuolloin Jyväskylään vieraaksi saapuu Helsingin IFK.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!