Ilves pykälällä parempi – ”Laadukas peli”

JYP ja Ilves tahkosivat lauantaina loppuunmyydyllä LähiTapiola Areenalla laadukkaan sarjataiston, jossa ei maaleilla juuri juhlittu. Tiukkojen vaiheiden jälkeen pidemmän korren vei lopulta Ilves voittolaukauskilpailun jälkeen 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1) -lukemin.

– Tulokseen ei tietenkään voi olla tyytyväinen, mutta pelasimme tällä viikolla kolme peliä ja päästimme vain kaksi maalia omiin. Siitä meidän pitää ponnistaa eteenpäin, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen sanoi ottelun jälkimainingeissa.

Ennen ottelua JYPin Hall of Fameen valittiin Seppo Rantanen (kolmas vas.), sekä kesällä edesmennyt Eila Pynnönen (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP oli kahdessa ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli, mutta maalinteossa isännät onnistuivat vasta ajassa 32:21. Hurrikaaninutut pelasivat ylivoimalla, minkä seurauksena perjantaina Kuopiossa pirteästi esiintynyt Robert Rooba sivalsi b-pisteiden välistä JYPin 1-0-johtoon. Jyväskyläläisveräjällä pelannut Markus Ruusu urakoi kahdessa erässä vain 11 torjuntaa, kun samaan aikaan Ilves-kassari Eetu Mäkiniemen tilastoihin rustattiin 40 minuutin jälkeen 20 torjuntamerkintää.

– Ensimmäinen erä oli hakemista puolin ja toisin, mutta toinen erä oli tosi hyvä. Siihen olisi voinut tehdä vielä maalin, toisen, jopa kolmannenkin, JYP-luotsi kertasi.

Robert Rooban kauden 11. maali ei kantanut JYPiä lopulta voittoon saakka (Kuva: Jiri Halttunen).

Kolmanteen erään Ilves tuli väkevästi ja olikin siinä pelitapahtumien päällä. Kertaalleen tamperelaisvieraat onnistuivat myös maalinteossa, kun Ville Meskanen löi ylivoimalla varsinaisen peliajan päätöslukemiksi 1-1.

– Ilves tuli kolmanteen erään vahvasti ja pääsi tasoihin ylivoimalla. Laadukas peli, jossa oli kova vaatimustaso. Pelaajat olivat tiukoilla molemmissa joukkueissa, hurrikaanivalmentaja näki.

JYP-kapteeni Juuso Vainio palasi kokoonpanoon kuukauden tauon jälkeen (Kuva: Jiri Halttunen).

Kamppailun ratkaisu nähtiin lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa Arttu Ruotsalainen ratkaisi voiton Ilvekselle päättäväisen yksilösuorituksen seurauksena.

– Joukkue tekee paljon hommia toistensa eteen. Tällä viikolla ilme on ollut hyvä ja positiivinen, JYPin vastuuvalmentaja Pekka Tirkkonen lausahti kiekkoviikon päätteeksi.

Arttu Ruotsalaisen maali voittolaukauskilpailussa toi Ilvekselle kauden ensimmäisen voiton JYPistä (Kuva: Jiri Halttunen).

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa ensi tiistaina, jolloin ohjelmassa on reissupeli Lahden Pelicansin vieraana.

 

Antti Hokkanen