JYP nujersi Sportin pitkän kaavan kautta – ”Vaiherikas peli”

JYP ja Sport tarjosivat Vaasan lauantai-illassa vaiherikkaan väännön. Kamppailu oli jo kääntymässä jyväskyläläisvieraiden eduksi, mutta isäntien kolmannen erän väkevä päätösminuutti vei taiston aina voittomaalikilpailuun saakka. Päätöslukemat tilastoitiin pitkän iltapuhteen jälkeen lopulta JYPille lukemin 4-5 (0-2, 2-2, 2-0, 0-0, 0-1). 

Hurrikaanikomennossa edetyn avausjakson maalihanat avattiin jo ensimmäisellä minuutilla, jolloin JYPin pörssikärki Julius Nättinen iski laatan ensimmäistä kertaa vaasalaisverkkoon. Jyväskyläläisjoukkueen erän toinen onnistuminen odotutti itseään aina jakson loppuhetkille saakka, kunnes Anton Stråka löi ylivoimalla pelivälineen Sport-rysään.

– Saatiin ensimmäiseen erään tehokas alku. 1-0-johtomaalin jälkeen kestettiin Sportin rynnistys ja päästiin toiseen erään 2-0-johdossa. Tuloksellisesti pelattiin hyvä erä, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen summasi summerin soitua.

Anton Stråkan kauden kolmas täysosuma siivitti JYPin vierasvoittoa (Kuva: Teemu Parta / Liiga).

Kamppailun keskimmäisellä kolmanneksella Sport sai paremmin otetta pelistä ja heti erän alkuun Aaro Vidgren toi kotijoukkueelle toivoa 1-2-kavennuksellaan. Vaikkei vierasryhmä kyennytkään esittämään toisella jaksolla parastaan, onnistui JYP erän aikana jälleen kahteen otteeseen maalinteossa. Jarkko Immosen (1-3) ja Julius Nättisen (1-4) maalit veivät hurrikaaninutut kolmen maalin johtoasemaan, jota Antti Erkinjuntti onnistui vielä maalillaan (2-4) kaventamaan pykälän verran.

– Toisen erän alussa Sport nosti kierroksia ja me itsekin kaivettiin verta nenästä kiekollisella pelaamisellamme. Hukattiin kiekkoja ja Sport tuli iholle. Tulos oli meitä mairitteleva, vaikka toinen erä olikin meiltä vaisu, Pekka Tirkkonen tunnusti.

Petrus Palmun syötöt päätyivät kahteen otteeseen maalintekijän lapaan (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

”Sport ansaitsi pomput itselleen”

Sport ei luovuttanut tappioasemasta huolimatta, vaan lähti tarmokkaalla otteella kolmanteen erään. Tiukka takaa-ajo toi lopulta kaivatun tuloksen aivan varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Antti Erkinjuntti (3-4) ja Ari Gröndahl (4-4) nostivat isännät takaisin voittotaisteluun.

– Kolmannessa erässä pystyttiin puolustamaan maltillisesti ja tehokkaasti. Sport kuitenkin ansaitsi kovalla työllä viimeisen minuutin pomput itselleen ja tuli tasoihin, hurrikaaniluotsi myönsi.

Julius Nättinen onnistui kahdesti rokottamaan Sportia maalin muodossa (Kuva: Mikko Kankainen / Liiga).

Jatkoajalla Sportille tarjottiin voiton avaimia ylivoimalla, mutta JYP onnistui selvittämään erikoistilanteen edukseen. Hurrikaaniveräjällä pelivuorossa ollut Markus Ruusu pysäytti viisiminuuttisen aikana kolme vaasalaiskutia. Mittelön ratkaisu nähtiin lopulta vasta voittomaalikilpailun 15. parissa, jossa Mikko Mäenpää ratkaisi voiton JYPille. Ratkaisua edelsi ennennäkemätön sähellys videotarkistuksen ja Sportin uusitun rangaistuslaukauksen kera, mutta loppu viimein piinallisen pitkäksi venynyt voittomaalikilpailu päättyi hurrikaanijuhliin.

– Jatkoajalla kestettiin alivoima, kun taas rankkareissa molemmilta löytyi onnistujia ja epäonnistujia. Vaiherikas peli, josta löysimme itsemme voittajana. Se oli tärkeintä, mutta jäi peliin toki vielä parannettavaa, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen päätti.

JYP jatkaa liigamittelöitään seuraavan kerran ensi keskiviikkona, jolloin ohjelmassa on kotikaukalossa käytävä koitos Porin Ässiä vastaan. Kyseessä on samalla historian ensimmäinen Liikuntapääkaupunki Jyväskylä –ottelu, johon on ilmainen sisäänpääsy.

 

Antti Hokkanen