JYP palasi voittojen makuun – “Hyvä tasonnosto”

LähiTapiola Areenan perjantai-illassa kiekkoiltiin vähämaalinen taisto JYPin ja Hämeenlinnan Pallokerhon välillä. Kiekkonippujen kauden neljäs yhteenotto venyi lopulta jatkoajalle saakka, jossa Julius Nättinen ratkaisi voiton JYPille maalein 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0).

Tulos on meille hyvä. Ollaan iloisia voitosta. Hyvä tasonnosto keskiviikon Ässät-pelistä, JYPin vastuukäskijä Pekka Tirkkonen mainitsi kamppailun ratkettua.

JYP-vahti Markus Ruusu keräsi viikon toisessa pelissään 21 koppia (Kuva: Vesa Pöppönen).

JYP tuli peliin pirteästi ja oli jalalla aktiivinen osapuoli, joskin avausjakson kenttätapahtumat muodostuivat lopulta varsin tasaisiksi. Kumpikaan joukkue ei päässyt erän aikana todellisille tekopaikoille, minkä seurauksena toiselle kolmannekselle edettiin maalittomassa tasatilanteessa.

– HPK tuli ensimmäisessä erässä kovaa ja kamppaili tiukasti. Olimme hieman altavastaajia, mutta maltoimme puolustaa. Puolustettiin hyvin koko peli, hurrikaanikäskijä myönsi.

”Loppua kohti hyökkäyspeliä paremmaksi”

Toinen erä käynnistyi isäntien kannalta tehokkaasti, kun Julius Nättinen iski liigauransa 100. ottelussa kauden 30. täysosumansa. Juuso Vainio ja Antti Kalapudas alustivat mainion hurrikaanihyökkäyksen, jonka päätteeksi HPK-kassari Rasmus Reijola joutui kaivamaan pelivälineen maalistaan aikaan 27:01.

– Loppua kohti saatiin hyökkäyspeliä hieman paremmin käyntiin. Keskustassa ei kuitenkaan ollut hirveästi tilaa, kun molemmat puolustivat hyvin, JYP-luotsi näki.

Antti Kalapudas (oik.) antoi mainion syötön Julius Nättisen 1-0-osumaan (Kuva: Vesa Pöppönen).

Hämeenlinnalaisvieraiden tasoitus syntyi kuitenkin tovia myöhemmin Filip Krivosikin ohittaessa tarkalla kudilla JYP-vahti Markus Ruusun. Kokonaiskuvassa HPK loi erässä paremmat maalipaikat, mutta kolmanteen erään lähdettiin lopulta 1-1-lukemista.

Kolmannella jaksolla JYP oli pelitapahtumissa niskan päällä ja loi enemmän tilanteita, mutta tästä huolimatta erässä ei nähty maalin maalia. Mittelön ratkaisu syntyi lopulta jatkoajan avausminuutilla, jossa JYP pääsi pelaamaan 4-3-ylivoimalla. Hurrikaanineliö pyöritti aikansa pakkopeliä, joka päättyi lopulta Julius Nättisen viimeistelemään 2-1-voittomaaliin ajassa 60:48.

– Meillä oli ylivoimamahdollisuudet jo varsinaisella peliajalla, mutta vastustajan alivoima oli terävänä ja tarkkana. Me emme saaneet riittävästi uhkaa siihen. Jatkoajalla saatiin sitten ylivoimamaali ja voitto, Pekka Tirkkonen totesi lopuksi.

Liigan maalipörssin ykköspaikkaa pitävä Julius Nättinen oli illan hurrikaanihahmo (Kuva: Vesa Pöppönen).

JYP päättää liigaviikon lauantaina Oulussa, jossa asettuu vastaan sarjajohtaja Kärpät.

 

Antti Hokkanen