JYP puolusti Jukurit nurin – “Tehtiin töitä koko peli”

LähiTapiola Areenalla miteltiin keskiviikko-iltana kolmen maalin liigavääntö, joka tilastoitiin lopulta isäntien nimiin. Kauden viides Jukurit-voitto napsahti JYPille 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) -lukemin.

– Viimeksi viikko sitten päästettiin kuusi maalia omiin. Tällä kertaa joukkue sitoutui puolustamaan keskustaa ja sen eteen tehtiin töitä koko peli, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen paalutti pelin päätyttyä.

Maalittoman avausjakson jälkeen ottelun ensimmäinen täysosuma näki päivänvalon ajassa 35:07, jolloin JYP-puolustaja Julius Honka pamautti ylivoimalla isännät 1-0-johtoon. Onnistumisen myötä Honka katkaisi oman 25 ottelun maalittoman putkensa, yli 155 minuuttia kestäneen JYPin maalittoman jakson sekä 49 minuutin maalittoman ylivoimapelaamisen.

– Ensimmäisessä erässä saatiin hyvät alivoimatapot ja onnistuttiin ylivoimallakin maalinteossa. En muista milloin viimeksi on tehty ylivoimamaali, mutta nyt saatiin sekin tehtyä, hurrikaanikäskijä iloitsi.

Julius Hongan (kolmas vas.) ylivoimaosuma aiheutti riemua JYP-leirissä (Kuva: Jiri Halttunen).

Jälleen kerran tiukka maalin peli

Pelin ratkaisuhetket koettiin päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla. Varsinaisen peliajan viimeiselle viisiminuuttiselle siirryttäessä mikkeliläispuolustus avasi kiekon omalta alueelta suoraan hurrikaanihyökkääjä Miska Siikoselle, joka passasi laatan hyökkäyssiniviivalta Julius Nättisen lapaan. JYPin pörssikärki ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan iski joukkueensa 2-0-johtoon päättäen samalla kahdeksan ottelun maalittoman putkensa. 

– Pelit Jukureita vastaan ovat olleet tällä kaudella tiukkoja maalin pelejä ja sellainen se oli tälläkin kertaa, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen totesi.

Julius Nättisen kauden 27. maali syntyi tähän tapaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Jukurit nousi vielä maalin päähän kuusi sekuntia ennen päätösvihellystä Mika Partasen osumalla, mutta sitä pidemmälle mikkeliläisvieraat eivät enää mittelössä päässeet.

– Teemana oli saada puolustuspeliä paremmaksi, mikä tarkoitti joukkueelta sitoutumista ensimmäisestä vaihdosta aina viimeiseen asti. Se oli tähän peliin lähdettäessä iso teema ja sitä joukkueelta myös saatiin, Tirkkonen päätti.

Eetu Laurikainen (vas.) torjui JYP-veräjällä 29 kertaa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP jatkaa liigavääntöjään seuraavan kerran perjantaina, jolloin Kuopiossa käytävässä kamppailussa luistelee vastaan KalPa.

Antti Hokkanen