JYP taas Pelicansia pätevämpi – ”Hakattiin päätä seinään”

Tiistain liigakierroksen ainoassa ottelussa kohtasivat Pelicans ja JYP, jotka väänsivät vähämaalisen taiston Lahden illassa. Jyväskyläläisjoukkueen rutiini osoittautui lopulta nuorekasta lahtelaismiehistöä vahvemmaksi, kun päätöslukemat kirjattiin JYPille 0-3 (0-0, 0-2, 0-1).

JYP on viime peleissä onnistunut puolustamaan omaa maaliaan tehokkaasti ja sama meno sai jatkoa Lahdessa. Hurrikaanipuolustus suojeli tehokkaasti omaa veräjää, jolla esiintynyt Eetu Laurikainen pelasi kauden neljännen nollapelinsä 22 torjunnan myötä.

Eetu Laurikainen nollasi viime perjantaina KalPan ja nyt heti perään Pelicansin (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

Maalittoman avauserän jälkeen kamppailun ensimmäinen osuma nähtiin pelin puolivälissä, jolloin Jarkko Immonen tykitti ylivoimalla JYPin 1-0-vierasjohtoon. Hurrikaaninutut löivät lisää vettä myllyyn vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun Antti Kalapudas kasvatti vierasjohdon jo kahteen maaliin.

– Alku oli aika hankala. Ensin meillä oli ylivoima ja yhtäkkiä oltiin kahden miehen alivoimalla, josta selvittiin. Äijät teki hyvää blokkia, jota kautta saatiin lisää henkeä ja tekemisen meininkiä, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen kertasi.

– Toisessa erässä kärsivällisyys kesti. Hakattiin vähän päätä seinään, eikä meinannut tulla onnistumisia. Saatiin lopulta maalit ja päästiin 2-0-johtoon, Tirkkonen jatkoi.

Pekka Tirkkonen (takarivissä vas.) oli jälleen tyytyväinen joukkueensa puolustuspelaamiseen (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

”Kolmas erä oli vaikea”

Päätöserässä kotijoukkueella oli vielä omat hetkensä nousta mukaan voittotaisteluun, mutta Juha-Pekka Hytösen viimeistelemä 0-3-osuma katkaisi Pelicansin selkärangan lopullisesti.

– Kolmas erä oli vaikea. Pelicans sai maalipaikkoja, minkä ansiosta heillä oli saumoja kaventaa ja päästä peliin mukaan. Oltiin hieman onnekkaita. Eetu Laurikainen pelasi maalilla hyvän pelin ja piti meidät pelin päällä, hurrikaanikäskijä päätti.

Juha-Pekka Hytösen 0-3-osuma päätti Pelicansin pyristelyn lopullisesti (Kuva: Aarno Vuorinen / Liiga).

JYP pelaa tällä viikolla vielä toisen vieraskamppailun, kun lauantaina on ohjelmassa reissuvääntö Vaasan Sportia vastaan.

 

Antti Hokkanen