JYP tyly vieras Kuopiossa – ”Saatiin suuntaa kääntymään”

Kuopiossa kiekkoiltiin lauantaina kauden kuudes paikalliskamppailu, kun KalPa ja JYP ottivat toisistaan mittaa. Kohtaamisesta muodostui jyväskyläläisnäytös päätöslukemien ollessa hurrikaaninutuille lopulta tylyt 0-5 (0-3, 0-2, 0-0).

– Monta kertaa ollaan jääty täällä alussa kotijoukkueen jalkoihin, mutta nyt tultiin terävästi peliin ja saatiin onnistumisia, JYPin pääkäskijä Pekka Tirkkonen iloitsi pelin päätyttyä.

Eetu Laurikainen torjui 28 kertaa ja pelasi kauden kolmannen nollapelinsä (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

Mittelö ratkesi vierasmiehistön eduksi jo päätöserässä, jossa JYP latoi kiekon kolmesti KalPa-kassari Eero Kilpeläisen taakse. Hurrikaanimaalit merkattiin uransa avausmaalin tehneelle Valtteri Kakkoselle, liigauransa 400:nnen tehopisteen iskeneelle Juha-Pekka Hytöselle, sekä neljän tehomerkinnän iltaa viettäneelle Jarkko Immoselle.

– Puolustettiin koko 60 minuuttia tosi hyvin omassa päässä keskustaa. Pelattiin hyvä, tasapainoinen ja kompakti peli, hurrikaaniluotsi hykersi tyytyväisenä.

Jarkko Immosen tehoilta siivitti JYPin kauden kolmanteen KalPa-voittoon (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

Toisella jaksolla nähtiin yhteenoton kaksi viimeistä osumaa, kun ensin Jarkko Immonen ja sitten Jerry Turkulainen löivät vuorollaan puita savolaispönttöön. Erityismainintana nostettakoon esille kaksi syöttöpistettä keränneen Robert Rooban mainiot esityöt 0-2- ja 0-3-maaleissa.

– Olen onnellinen joukkueen puolesta. Meillä on ollut vaikeita aikoja, mutta nyt saatiin suuntaa vähän kääntymään. Toivottavasti tämä nyt nyt jatkuu meillä näin, Pekka Tirkkonen totesi lopuksi.

Robert Rooba oli hyvällä pelipäällä Kuopion lauantai-illassa (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

JYP päättää viikkonsa lauantaina kotikaukalossa, kun Jyväskylään vierailulle saapuu Tampereen Ilves.

 

Antti Hokkanen