Kärpät kotijäällä vahvempi – “Vastustaja oli tehokkaampi”

Kärpät ja JYP väänsivät Oulun lauantai-illassa vähämaalisen mittelön, jossa isäntien rutiini osoittautui lopulta vahvemmaksi. Voittolukemat kirjattiin Kärpille 60 minuutin päätteeksi maalein 3-1 (1-1, 0-0, 2-0).

Kamppailun avausjakso pelattiin läpi hienoisessa JYPin hallinnassa. Jyväskyläläisvieraat olivat ensiminuuteista lähtien aktiivisella jalalla liikkeellä, minkä seurauksena hurrikaanihyökkäykset vyöryivät kohti Kärpät-kassari Patrik Rybárin vartioimaa veräjää. 

– Saatiin peliin hyvä lähtö, mutta kotijoukkuekin paransi matkan varrella, JYPin vastuuvalmentaja Pekka Tirkkonen kertasi pelin jälkeen.

JYP-luotsi Pekka Tirkkonen (vas.) miehistöineen joutui poistumaan Oulusta tappio niskassaan (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Illan avausmaalista vastasi kuitenkin Kärpät, kun Mika Pyörälä latasi laatan jyväskyläläishäkkiin JYP-vahti Markus Ruusun torjunnan jälkeen ajassa 8:31. Vierasmiehistön 1-1-tasoitus nähtiin reilut viisi minuuttia myöhemmin, jolloin Petrus Palmu ohjasi b-pisteiden välistä pelivälineen kärppäverkkoon. Hurrikaanihyökkääjä katkaisi samalla 13:n ottelun maalittoman putkensa.

– Otettiin jäähyjä ensimmäisen erän lopussa ja toisessa erässä, mutta pystyttiin tappamaan ne hyvin pois, hurrikaaniluotsi totesi.

Petrus Palmun 1-1-tasoitus ei lopulta kantanut JYPiä pidemmälle (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

JYP sai avauserän aikana myös jobinpostia, kun jo kertaalleen tällä viikolla kovia kokenut Miska Siikonen joutui jättämään kaukalon kesken pelin. JYP-kiekkoilija ajautui laitatilanteeseen yhdessä Kärpät-hyökkääjä Sami Anttilan kanssa, minkä seurauksena Siikonen loukkasi itseään harmittoman näköisessä tilanteessa.

“Pelit kovenevat ja tiukkenevat”

Keskimmäisellä kolmanneksella Kärpät oli kiekollisessa pelissä dominoivampi osapuoli. Oululaissikermä onnistui useaan otteeseen viemään hyökkäyksiään JYP-maalille, mutta jyväskyläläispuolustus ja viimeisenä lukkona häärinyt Markus Ruusu eivät kuitenkaan olleet yllätettävissä. Samaan aikaan toisessa päässä vierasmiehistön hyökkäyspelaaminen jäi selvästi vajaaksi avauserän tasosta.

– Kyseessä oli Markukselle (Ruusu) kolmas peli tälle viikolle, mikä ei ole ollut hänen luontainen rytminsä. Keskiviikon Ässät-ottelu (2-6) ei missään nimessä kaatunut häneen, mutta näissä kahdessa jälkimmäisessä pelissä Markus meni selvästi eteenpäin, Pekka Tirkkonen sanoi.

Markus Ruusu nappasi taiston tuoksinassa hanskaansa 20 oululaiskutia (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Kärpät jatkoi myös kolmannessa erässä väkevää hyökkäyspelaamistaan, joka toi tulosta jakson avauspuoliskolla. Ensin Juho Lammikko vei kotijoukkueen 2-1-johtoon ja tovia myöhemmin oli Jussi Jokisen vuoro upottaa limppu JYP-rysään 3-1-maalin seurauksena. Jyväskyläläisryhmittymä pääsi vielä hätyyttelemään oululaismaalia päätöserän jälkipuolella pariin kertaan, mutta tehokkaasti pelannut kärppäpuolustus ei ollut enää ohitettavissa.

– Kolmannen erän alku oli meiltä passiivinen ja Kärpät pääsi tekemään voittoon tarvittavat maalit. Vastustaja oli tehokkaampi ja muutama pieni virhe ratkaisi pelin heille, Pekka Tirkkonen tunnusti.

Jussi Jokisen (36) 3-1-maali oli lopulta liikaa JYPille (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

JYPin kuluva viikko piti sisällään kolme kamppailua, joista tilastoihin kirjattiin voitto (HPK) ja kaksi tappiota (Ässät, Kärpät). 

– Ässät-ottelu oli meiltä rimanalitus. Henkisesti ei oltu täyttä peliä läsnä. HPK- ja Kärpät-peleissä pystyttiin puolustamaan siten, mitä nämä ottelut vaativat. Pelit kovenevat ja tiukkenevat, jolloin pitää pystyä puolustamaan hyvin. Sillä tavalla pystytään myös kamppailemaan voitosta, JYP-käskijä päätti.

JYPin pelit saavat jatkoa seuraavan kerran ensi perjantaina, jolloin ohjelmassa on vierasvääntö Mikkelin Jukureita vastaan.

 

Antti Hokkanen