Pata oli valttia Hippoksella – ”Ässät ansaitsi voittonsa” 

JYPin ja Ässien kauden neljännestä yhteenotosta muodostui aiempien kohtaamisten tapaan runsasmaalinen mittelö. Jyväskyläläisittäin lopputulos ei kuitenkaan ilahduttanut, kun voitto kirjattiin Ässille lopulta maalein 2-6 (0-1, 2-1, 0-4).

Pelin avauskolmannes tahkottiin läpi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet loivat muutamia hyviä tekopaikkoja Markus Ruusun (JYP) ja Daniil Tarasovin (Ässät) vartioimille veräjille. Luoduista tilanteista yksi johti myös maaliin saakka, kun Hippoksen digitaalit stoppasivat ajassa 11:46 Ässien 1-0-johtomaalin seurauksena. Osuman viimeistelijänä kunnostautui Aleksi Rekonen.

Markus Ruusu keräsi JYP-veräjällä tililleen 19 torjuntaa (Kuva: Vesa Pöppönen).

– Tultiin pelin alkuun hyvin, mutta tehtiin puolustuspäässä virheitä. emme puolustaneet keskustaa hyvin ja Ässät pääsi rankaisemaan, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen manasi ottelun jälkeen.

Toisessa erässä peliä jatkettiin tasaväkisissä tunnelmissa ja ajassa 23:07 nähty Jarkko Immosen kauden 20. maali tasoittikin pelin 1-1:en. Näissä lukemissa ehdittiin mennä vajaat kymmenen minuuttia, kunnes Peter Tiivola löi porilaisvieraat uudelleen maalin johtoasemaan 1-2-onnistumisellaan. JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen sai kuitenkin toisen jakson lopussa vielä viimeisen sanan, kun hurrikaanilaituri tasoitti ylivoimalla lukemat 2-2:en tovi ennen erätaukoa.

Jarkko Immosen kauden 20. osuma oli JYPille lopulta laiha lohtu (Kuva: Vesa Pöppönen).

”Ässät oli perusasioissa parempi”

Tiukka vääntö sai jatkoa pelin päätösjaksolla, jossa Ässät oli lopulta JYPiä tehokkaampi. Siinä missä isännät eivät päässeet kunnolla läpäisemään porilaispuolustusta, onnistui vierasmiehistö useampaan otteeseen hätyyttelemään Markus Ruusun kestävyyttä.

– Ässät oli loppua kohden perusasioissa, kuten irtokiekoissa ja kamppailupelaamisessa parempi, hurrikaanikäskijä myönsi.

Ässät selviytyi lopulta voittajaksi JYPin puristuksesta (Kuva: Vesa Pöppönen).

Kolmeen otteeseen Ässät myös sai pelivälineen ohi JYP-kassarin erän aikana, kun ensin Roni Hirvonen (2-3) ja Lenni Killinen (2-4) vauhdittivat joukkueensa voitokasta vierasreissua. 2-5-lukemat tyhjään hurrikaanirysään kuittasi Atte Mäkinen ja 2-6-päätöslukemat olivat puolestaan toistamiseen osuneen Peter Tiivolan käsialaa.

– Me olimme puolustuksessa löysiä ja sitä kautta hävittiin peli. Ässät ansaitsi voittonsa, Pekka Tirkkonen tunnusti lopuksi.

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa perjantaina, jolloin Jyväskylään vieraaksi saapuu Hämeenlinnan Pallokerho.

 

Antti Hokkanen