Tappara maalilla parempi – “Yhden tilanteen peli”

JYP päätti liigaviikon lauantaina Tampereella, jossa käydyssä koitoksessa asettui vastaan Tappara. Hurrikaaninutut starttasivat helmikuuhun lopulta tappiollisissa merkeissä, kun kirvesrinnat venyivät kotikaukalossaan niukkaan 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) –voittoon.

– Perjantaina otetun SaiPa-voiton tärkeys näkyi otteissamme. Pelattiin sitoutuneesti ja puolustettiin, JYPin pääluotsi Pekka Tirkkonen totesi pelin päätyttyä.

Mittelön kaksi ensimmäistä erää pelattiin läpi Tapparan komennossa. Jyväskyläläispuolustus viimeisenä lenkkinään 31 koppia kerännyt JYP-vahti Eetu Laurikainen, pitivät kuitenkin vierasmiehistön mukana voittotaistossa.

Eetu Laurikainen (41) torjui lähes kaiken Tampereen lauantai-illassa (Kuva: Teemu Parta / Liiga).

– Pelin alussa tuli jäähyjä. Ensiksi Tappara sai pari ylivoimaa, minkä jälkeen me saatiin 5-3-ylivoimatilanne. Ylivoimassa ei kuitenkaan ollut tehokkuutta, hurrikaanivalmentaja kertasi.

– Puolustuspelin kautta pystyttiin tekemään peliä. Maalivahti (Eetu Laurikainen) pelasi hienon ottelun ja alivoimapelaaminen oli myös hyvää luokkaa. Tapettiin neljä jäähyä, mikä oli seurausta uhrautuvasta pelaamisesta. Alivoimapelaamiseen ja puolustusasenteeseen pitää olla tyytyväinen, Pekka Tirkkonen kehaisi.

Tappara iskee ratkaisevan kerran

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserässä ajassa 53:34, jolloin Tappara-puolustaja Teemu Suhonen kuittasi voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman JYP-verkkoon. Tamperelaisjoukkue liikahti omalta puolustusalueelta terävään vastahyökkäykseen, minkä seurauksena Suhonen pussitti b-pisteen tuntumasta limpun maaliin.

– Tämä oli yhden tilanteen peli, minkä Tappara käytti hyväkseen, Pekka Tirkkonen tunnusti.

Teemu Suhosen kauden kuudes maali ratkaisi pelin Tapparalle (Kuva: Teemu Parta / Liiga).

JYP jatkaa liigataistojaan seuraavan kerran ensi keskiviikkona, jolloin vierasjäällä luistelee vastaan Rauman Lukko.

– Pakistossamme on ollut vähän puutteita ja kun nyt vielä Olli-Petteri Viinikainen loukkaantui, niin katsotaan, minkä verran miehiä on maanantaina jalkeilla. Uskon, että saadaan täysi kokoonpano kasaan, JYP-käskijä päätti.

 

Antti Hokkanen