JYP kaatui saappaat jalassa – ”Loppuun asti taisteltiin”

Jyväskylässä kiekkoiltiin tiistai-iltana vaiherikas liigataisto JYPin ja Tampereen Tapparan välillä. Joukkueiden kauden neljännestä yhteenotosta ei tapahtumia puuttunut, kun kamppailun ratkaisu koettiin lopulta vasta voittomaalikilpailussa. Yhteenoton päätteeksi Tappara vei voiton matkaansa lukemin 3-4 (1-1, 0-2, 2-0, 0-0, 0-1).

JYP esiintyi avausjaksolla isännän ottein, minkä seurauksena ensimmäinen kolmannes tahkottiinkin läpi jyväskyläläiskomennossa. Erässä nähtiin myös kaksi maalia, jotka molemmat syntyivät 20 sekunnin sisään. Alexander Ytterell yllätti JYP-maalilla pelanneen Eetu Laurikaisen 1-0-vierasmaalillaan ajassa 7:24, mutta vain hetkeä myöhemmin oli Anton Stråkan vuoro survoa laatta ohi Tappara-kassari Michael Garteigin.

Anton Stråka viimeisteli tästä tilanteesta pelin 1-1-tasalukemiin (Kuva: Jiri Halttunen).

– Peli-ilmeemme oli hyvä. Saatiin otteluun hyvä lähtö. Olimme aktiivisia ja tulimme pelaamaan, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen totesi taiston tauottua.

Toisella kolmanneksella Tappara hyppäsi kuskin paikalle, minkä seurauksena pelivälinettä kaivettiin erän aikana kahteen otteeseen JYP-veräjästä. Kristian Kuuselan (1-2) ja Ben Bloodin (1-3) osumat veivät tamperelaismiehistön kolmanteen erään kahden maalin johtoasemassa.

– Toisessa erässä oli vaikeita hetkiä. Tapparan toinen maali (1-2) oli aika helppo, sillä se survottiin maalin edestä meidän äijien välistä. Ei tuollaisia voi päästää, hurrikaanikoutsi manasi.

Eetu Laurikainen torjui JYP-maalilla 24 tamperelaislaukausta (Kuva: Jiri Halttunen).

”Tasoitus oli nähdäkseni ansaittu”

Kolmannessa erässä JYP siirtyi takaisin ohjaksiin, minkä ansiosta kenttätapahtumat painottuivat suurelta osin Tappara-alueelle. Julius Nättisen (2-3) ja Jarkko Immosen (3-3 ajassa 59:59) maalit huipensivat isäntien takaa-ajon ja nostivat hurrikaaninutut takaisin voittotaisteluun. Kotijoukkueen 3-3-tasoitusmaali hyväksyttiin lopulta videotarkistuksen päätteeksi.

– Kolmannessa erässä Tappara oli vahva ja piti meidät pois paikoilta, mutta saimme kavennusmaalista (2-3) energiaa ja virtaa. Tasoitus oli nähdäkseni ansaittu, Pekka Tirkkonen kertasi.

Jarkko Immosen (oik.) 3-3-tasoitus syntyi juuri ennen varsinaisen peliajan päätöstä (Kuva: Jiri Halttunen).

Jyväskyläläisittäin parranpärinää aiheutti kolmannen erän puolivälissä hylätty hurrikaaniosuma, joka päätyi tamperelaisverkkoon Tappara-hyökkääjä Jarkko Malisen olkapäästä. Maalin hylkäämisen syyksi ilmoitettiin lopulta maalivahdin häirintä, jossa osallisena oli JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen.

–Värikkäitä tilanteita molemmat. Tuomarit tietysti tuomitsevat tilanteet heidän näkemyksensä mukaan. Meidän kantilta vaikka molemmat maalit olisi voinut hyväksyä, Pekka Tirkkonen sanoi.

Jani Tuppurainen (12) ja Jarkko Malinen (28) kävivät kovaa vääntöä Tappara-maalilla (Kuva: Jiri Halttunen).

Jatkoajalla molemmat osapuolet onnistuivat luomaan muutamia hyviä tekopaikkoja, mutta kaksi sarjapistettä Tapparan eduksi ratkaisi voittomaalikilpailussa Niko Ojamäki.

– Rankkarit olivat Tapparalta vahvoja ja tylyjä. Loppuun asti taisteltiin ja pelattiin. Ilme oli taisteleva ja sydäntä löytyi, JYP-käskijä totesi lopuksi.

JYP jatkaa pelejään seuraavan kerran torstaina, jolloin runkosarjan viimeisessä vieraskamppailussa luistelee vastaan Helsingin IFK.