JYP löi TPS:n jatkoajalla – “Voiton kokemus on tärkeä”

LähiTapiola Areenalla nähtiin lauantai-iltana vähämaalinen kiekkomittelö JYPin ja Turun Palloseuran välillä. Kaksi ensimmäistä erää edettiin turkulaistahdeissa, mutta loppua kohden jyväskyläläisnippu sai juonesta kiinni. Päätöslukemat kirjattiin lopulta isännille jatkoajan jälkeen maalein 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0).

– Perjantain pelin (Jukurit) jälkeen meiltä puuttui pelaamisesta viimeinen sydän ja nyt lähdettiin liikkeelle sillä asenteella, että jyppisydäntä pitää löytyä, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen kertasi ottelun päätyttyä. 

TPS laski kylmää vettä JYPin niskaan jo avausvaihdossa, kun Ilari Filppula alusti ja päätti turkulaisvieraiden ensimmäisen hyökkäyksen hurrikaanirysään vain 16 pelisekunnin jälkeen. Vierasmiehistö oli avausjaksolla kiekollisissa pelitapahtumissa hallitsevampi osapuoli, mutta erän jälkipuolella nähty Ossi Louhivaaran 1-1-tasoitus vei joukkueet tasalukemissa toiselle kolmannekselle.

Ossi Louhivaaran kauden kuudes maali syntyi tähän tapaan (Kuva: Jiri Halttunen).

– Tiedettiin, että TPS tulee tekemään kaikkensa. Tämä oli heidän viimeinen oljenkortensa päästä jatkoon, JYP-koutsi sanoi. 

– Vastustaja tulikin terävästi alkuun ja saatiin kylmä suihku heti ensimmäisessä vaihdossa. Selvittiin kuitenkin siitä ja pystyttiin puolustamaan, vaikka oli vaikeaa, hurrikaanivalmentaja jatkoi.

“TPS oli tosi vahva”

Toisella jaksolla kenttätapahtumat tasoittuivat hieman, mutta TPS oli edelleen niskan päällä. Todellisia maalipaikkoja ei erässä kovinkaan montaa nähty, minkä seurauksena kolmanteen erään edettiin kutkuttavassa tasatilanteessa.

– TPS oli tosi vahva. He tulivat maalinedustalle röyhkeästi ja laittoivat sinne kiekkoa.

Juha-Pekka Hytösen jatkoajalla nähty ratkaisu palautti JYPin takaisin voittokantaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Kolmannessa erässä asetelmat kääntyivät toisinpäin ja JYP oli tällä kertaa hallitsevammassa roolissa. Hurrikaanimiehistö loi hyviä hyökkäyspään tilanteita TPS-veräjälle, mutta viimeinen terävyys maalipaikoissa jäi kuitenkin uupumaan. Mittelön ratkaisu koettiin lopulta jatkoajalla ajassa 63:41, jolloin Juha-Pekka Hytönen iski taululle kotijoukkueen 2-1-voittolukemat.

– Mitä pidemmälle ottelu meni, saatiin peliä paremmin kuosiin ja sydäntä rupesi löytymään. Tultiin vaikeiden hetkien takaa ja meillä oli kolmannessa erässä paikat voittomaaliinkin, mutta kokonaisuutena tämä voiton kokemus on meille tärkeä, Pekka Tirkkonen päätti.

Taiston tauottua hurrikaanileirin ilo oli ylimmillään (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP jatkaa pelejä seuraavan kerran ensi tiistaina, jolloin runkosarjan viimeisen liigaviikon avaa kotiottelu Tampereen Tapparaa vastaan.

 

Antti Hokkanen