Helsingistä ei pisteitä matkaan – ”IFK sai tehtyä maalinsa liian helposti”

IFK ja JYP mittelivät keskiviikkona Helsingin jäähallissa varsin yksipuolisen väännön, jonka voiton veivät lopulta petopaidat. Loppulukemat tilastoitiin IFK:lle maalein 4-0 (1-0, 2-0, 1-0). 

– Vauhdikas peli. Alussa oltiin jaloissa, minkä vuoksi meillä kesti ensimmäiset kymmenen minuuttia saada omat jalat käyntiin, JYP-puolustaja Valtteri Kakkonen kertasi tapahtumia.

Ottelun avauserä oli tasainen, mutta aavistuksen helsinkiläispainotteinen. Molemmat joukkueet saivat vyörytettyä hyökkäyksiä vastustajan puolustuspäähän, mutta ainoastaan isännät onnistuivat maalinteossa. IFK siirtyi 1-0-johtoon jo reilun minuutin jälkeen, kun Anton Lundell pamautti kauden kahdeksannen osumansa JYP-puolustuksen hienoisen avustuksen päätteeksi. Hurrikaanivieraiden erän paras tekopaikka aukesi läpiajoon karanneelle Jerry Turkulaiselle, joka kuitenkin joutui toteamaan IFK-veräjällä pelanneen Frans Tuohimaan paremmakseen.

– IFK sai ylivoima-aikaa ja loi tilanteita, joiden ansiosta he saivat pelin momentumia itselleen, hurrikaanikiekkoilija myönsi. 

Robert Rooba  ja Samuel Helenius yrittivät pidätellä Anton Lundellia, mutta eivät siinä onnistuneet (Kuva: Juuso Pellava / Liiga).

Kamppailun ratkaisuhetket koettiin pelin puolivälissä, jolloin IFK siirtyi 2-0-johtoon Jere Sallisen maalilla. Kotijoukkue painoi pitkään peliä vieraspäädyssä, kunnes Alex Broadhurst antoi ratkaisevan syötön maalin eteen Salliselle tunnetuin seurauksin. Vain hetkeä myöhemmin IFK kiitti jälleen jyväskyläläispuolustusta, kun helsinkiläiskolossi Miro Karjalainen unohtui Veini Vehviläisen veräjälle maalintekoon.

– IFK sai tehtyä maalinsa liian helposti. Otettiin turhan paljon jäähyjä ja vastustaja rokotti omista paikoista. Me ei saatu luotua vaarallisia tilanteita heidän maalille, Valtteri Kakkonen tunnusti.

JYP-puolustus jätti Miro Karjalaisen vartioimatta 3-0-osumaan johtaneessa tilanteessa (Kuva: Juuso Pellava / Liiga).

“Jäätiin vastustajan pyöritysten alle”

Pelin päätöskolmannes tahkottiin sekin läpi IFK:n otteessa. Molemmat joukkueet onnistuivat läpäisemään vastustajan puolustusta, mutta ainoastaan isännät onnistuivat vielä maalinteossa. 4-0-päätöslukemat ylivoimapelin päätteeksi iski kotijoukkueen NHL-laina Otto Koivula

– Me ei saatu kiekkoa omalta alueelta pois, minkä seurauksena jäätiin vastustajan pitkien pyöritysten alle omaan päähän. Keskialueella IFK puolestaan sai käännettyä peliä turhan helposti. Meidän olisi pitänyt kyetä pelaamaan tiiviimmin, jyväskyläläispelaaja harmitteli. 

IFK pysäytti JYPin toistamiseen tällä kaudella (Kuva: Juuso Pellava / Liiga).

JYP-puolustaja on pelannut tämän kauden kaikki kymmenen peliään yhdessä Alex Lintuniemen pakkiparina. Henkilökohtaisella tasolla Valtteri toteaa saaneensa kaudelleen hyvän startin, mutta tulosten valossa löytyisi vielä petrattavaa.

– Vastuuta on tullut paljon. Olen pystynyt pelaamaan isoja minuutteja, olemaan luottamuksen arvoinen ja yrittänyt täyttää valmennuksen odotukset omalla toiminnalla, Valtteri Kakkonen toteaa loppuun.

Veini Vehviläinen torjui JYP-maalilla 32 kertaa (Kuva: Juuso Pellava / Liiga).

JYP päättää kolmen koitoksen liigaviikon lauantaina, jolloin LähiTapiola Areenalla vierailee Lahden Pelicans.

 

Antti Hokkanen