IFK vahvempi sarja-avauksessa – ”Olimme arkoja ja annoimme helppoja maaleja ” 

JYP avasi liigakauden 2020-2021 perjantaina kotiyleisön edessä, kun LähiTapiola Areenalla vieraili Helsingin IFK. Paikalla olleet 2073 silmäparia saivat lopulta todistaa helsinkiläisnäytöstä, joka ratkesi IFK:n eduksi käytännössä jo ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Päätöslukemat merkattiin petopaidoille maalein 2-5 (1-4, 1-1, 0-0).  

– Saatiin heti tuta, millainen pelin vaatimustaso on sarjan kärjessä. Olimme alussa vähän arkoja, teimme virheitä ja annoimme IFK:lle helppoja maaleja, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen harmitteli pelin jälkeen.

– Jäimme vastustajaa jälkeen muun muassa kamppailupelaamisessa, taistelussa, peliin reagoinnissa ja irtokiekoissa, Tirkkonen tunnusti.

Veini Vehviläinen kirjautti tililleen 25 torjuntaa (Kuva: Jiri Halttunen).

Hippoksen digitaalit pysähtyivät avausjaksolla ajassa 7.48, jolloin IFK siirtyi Jere Sallisen alivoimaosumalla jo 3-0-vierasjohtoon. Tätä ennen, vajaan minuutin sisään, Anton Lundell (0-1) ja Emil Bemström (0-2) olivat kumpainenkin kertaalleen ohittaneet JYP-veräjällä pelanneen Veini VehviläisenJYPin 1-3-kavennuksesta erän loppupuolella vastasi Patrik Puistolamutta hetkeä myöhemmin Bemströmin illan toinen täysosuma toi vieraille jo ottelun neljännen maalin. 

– Mielestäni meillä oli peliin hyvä lataus, mutta jotenkin oltiin tahmeita. Me emme päässeet peliin sisälle, mikä osaltaan saattoi johtua jännityksestä tai ylilatauksesta. Reagoitiin peliin hitaasti ja se johti virheisiin, joista vastustaja teki maaleja, Pekka Tirkkonen analysoi.

Patrik Puistola vastasi JYPin kauden avausmaalista (Kuva: Jiri Halttunen).

”Loppua kohti saimme hieman paranneltua peliä”

IFK:n vieraspelaaminen osoitti olevan hyvässä kuosissa heti kauden alusta lähtien, kun samaan aikaan JYP yritti hakea helpotusta tukkoiseen pelaamiseensa. Pientä valonpilkahdusta hurrikaanileiriin tuli toisen erän loppupuolella, jolloin Anttoni Honka iski taululle isäntien 2-4-kavennuksen. Toivo paremmasta ehti kuitenkin elää vain reilun minuutin verran, minkä jälkeen Jere Sallisen illan toinen täysosuma vei IFK:n jälleen kolmen maalin karkumatkalle. Päätöserässä ei maaleja enää nähty, joten voitto kirjattiin vierasjoukkueelle 2-5-lukemin 

– IFK pääsi karkuun ja johtoasemassa pelaamisen he osaavat. Loppua kohti saimme hieman ehkä paranneltua tulosta ja peliä. Uskallettiin pelata hieman paremmin ja mennä tilanteisiin rohkeammin, hurrikaanikäskijä kertasi.

Raamikas Samuel Helenius esitti lupaavia otteita ja sai pelin jälkeen kehuja valmennusjohdolta (Kuva: Jiri Halttunen).

Toistuva piirre JYPin molemmissa kavennusmaaleissa oli se, että IFK:n kuitti seurasi kummassakin tapauksessa lähes peräjälkeen maalin muodossa. 

– Kyseessä oli yksittäisiä juttuja, jotka olivat seurausta meidän virheistä. Toinen maaleista (1-4) syntyi IFK:n 5-3-ylivoimalla, jossa vastustajan pelaaja sai rauhassa ottaa kiekon alas ja lähti sen jälkeen uuteen hyökkäykseen. Me olimme siinä vaiheessa ohi kiekollisesta pelaajasta ja tilanteesta, minkä seurauksena jouduttiin palaamaan takaisin pelaamaan miestä, Pekka Tirkkonen selvensi lopuksi.

IFK vei taistelun nimiinsä, mutta tästä se todellinen vääntö vasta käynnistyy (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin avausviikonloppu liigakiekon parissa saa jatkoa jo lauantaina, jolloin ohjelmassa on vieraskamppailu Mikkelin Jukureita vastaan. 

 

Antti Hokkanen