JYP jäi Ilveksen jalkoihin – “Hyvät hetket annettiin pois huonoilla valinnoilla”

LähiTapiola Areenalla kiekkoiltiin tiistai-iltana kahdeksan maalin liigakamppailu JYPin ja Tampereen Ilveksen välillä. 60 minuutin jälkeen voittolukemat kirjattiin lopulta Ilvekselle selvin 2-6 (1-2, 1-2, 1-2) -päätöslukemin.

– Se harmittaa, että päästettiin Ilves tekemään maaleja vähän liian helpolla. Otettiin helppoja hyökkäyspään jäähyjä ja jos Ilveksen kaltaiselle taitojoukkueelle antaa tilaisuuden, niin se kostautuu, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki summasi.

– Jäätiin vähän vastustajan jalkoihin. Ilves pääsi pyörittämään peliä hieman liikaa meidän alueella, eikä me päästy tarpeeksi hyvin omista pois, JYP-hyökkääjä Brad Lambert puolestaan näki.

JYPin valmennustroikka Jukka Varmanen, Jarkko Hyytiä ja Jussi Tupamäki (takarivissä) joutuivat toteamaan Ilveksen paremmaksi (Kuva: Jiri Halttunen).

Yhteenoton avausjakso oli kiekollisesti Ilveksen hallintaa, joka näkyi kaukalossa kahtena tamperelaismaalina. Roby Järventie ja Arttu Ruotsalainen onnistuivat molemmat ohittamaan JYP-maalilla pelanneen Markus Ruusun, kun samaan aikaan toisessa päässä Ilves-häkkäri Lukáš Dostál joutui antautumaan kertaalleen. Severi Lahtinen nousi vasenta kaistaa ja passasi kiekon maalin edestä toiselle kenttäpuoliskolle, josta Robert Rooba tuikkasi laatan vieraspömpeliin onnistunein seurauksin.

– Tietyissä asioissa oltiin rakenteellisesti parempia kuin aiemmin, mutta ne hyvät hetket annettiin pois jäähyillä tai huonoilla valinnoilla, Jussi Tupamäki manasi.

Robert Rooba (vas.) ja Severi Lahtinen tehtailivat JYPin 1-1-tasoituksen (Kuva: Jiri Halttunen).

“Maalit lähtivät ohjaamaan peliä”

JYP oli pelin keskimmäisellä kolmanneksella hallitsevampi osapuoli, mutta erän maaleista vastasi Ilves. Tamperelaisvieraat käyttivät harvat maalipaikat hyväkseen, kun Ville Meskasen ja Matias Maccellin osumilla Ilves karkasi jo 4-1-vierasjohtoon. 

– Ilves oli odotetunlainen vastus ja he olivat tosi hyviä hyökkäyspäässä. Puolustusalueelta sen sijaan löytyy heidän heikkoudet, joihin me emme kuitenkaan päässeet tarpeeksi montaa kertaa hyökkäämään, Brad Lambert tunnusti.

Toisen erän loppupuolella nähtiin kuitenkin vielä alivoimamaali, joka nosti JYPin jälleen peliin mukaan. Samuel Helenius pelasi väkevän vaihdon, minkä päätteeksi hurrikaanihyökkääjä löi pöytäkirjoihin kauden neljännen täysosumansa. Maali oli Heleniukselle kauden toinen alivoimaonnistuminen, joka nosti samalla 17-vuotiaan JYP-sentterin joukkueen sisäisen maalipörssin ykköspaikalle.

Samuel Heleniuksen (oik.) maali oli seurausta hyvästä yksilösuorituksesta (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöserässä Ilves puolusti johtoasemaansa tehokkaasti, minkä vuoksi JYP ei enää onnistunut lyömään laattaa vierasverkkoon. Tupsukorvat sen sijaan osuivat vielä kahteen otteeseen, kun Panu Mieho (2-5) ja Arttu Ruotsalainen (2-6) onnistuivat kumpainenkin niittaamaan pelivälineen hurrikaanirysään. 

– Laitettiin itseämme likoon. Blokattiin ja heittäydyttiin kiekkojen eteen, mutta maalit tietysti lähtivät ohjaamaan peliä, Jussi Tupamäki kertasi.

– Tuska kasvaa, vaikka ollaan hyvin pelissä, tehdään hyviä asioita ja luodaan maalipaikkoja. Otettiin jäähyjä ja pystyttiin tappamaan niitä, mutta rajansa kaikella, hurrikaanikäskijä päätti.

Liigapelit jatkuvat JYPin osalta jo keskiviikkona, kun Helsingissä vastaan asettuu IFK.

 

Antti Hokkanen