JYP maaottelutauolle selkäsaunan saattelemana – “Omiin päästettiin ihan liikaa”

LähiTapiola Areenalla kiekkoiltiin lauantai-iltana JYPin ja Lahden Pelicansin välinen kauden avaustaisto, jota Keski-Suomessa tuskin tämän illan jälkeen enää halutaan muistella. Kahdeksan maalin ja 60 minuutin jälkeen lahtelaisvieraat poistuivat Jyväskylästä kolme pistettä mukanaan murskaavin 1-7 (1-2, 0-3, 0-2) -päätöslukemin.

– Tultiin pelin alkuun tosi hyvin, eikä vastustajalla ollut vielä siinä vaiheessa oikein saumaa. Sitten meille tuli muutama virhe, joiden jälkeen ei enää saatu koottua pakkaa, JYP-hyökkääjä Severi Lahtinen niputti kamppailun tauottua.

Tasaväkisissä merkeissä tahkotussa avauserässä nähtiin yhteensä kolme maalia, joista kahdesta vastasi vierailija Pelicans. Mittelön avausosuma oli kuitenkin JYPin käsialaa, kun Brad Lambert napautti Severi Lahtisen hyvästä passista isäntien kauden toisen ylivoimamaalin. Tilannetta edelsi Lahtisen maalin kulmalta annettu vapauttava syöttö, joka päätyi b-pisteiden väliin Lambertille edellämainituin seurauksin. 

Severi Lahtinen (toinen vas.) teki hyvän esityön Brad Lambertin (kolmas vas.) osumaan (Kuva: Jiri Halttunen).

– Ollaan harjoiteltu samaa kuviota treeneissä, mutta siellä Brad ei ole vielä laittanut kiekkoa sisään. Pelissä hän lupasi tehdä maalin ja ajattelin, että annan sille nyt yhden mahdollisuuden. Hieno veto alakulmaan, Lahtinen kertasi. 

Ottelun keskimmäiselle jaksolle edettiin kuitenkin lahtelaisvieraiden 2-1-vierasjohdossa, kun Jesse Ylönen (1-1) ja Iikka Kangasniemi (1-2) onnistuivat peräjälkeen ohittamaan JYP-maalilla pelanneen Veini Vehviläisen

Veini Vehviläinen torjui 29 laukausta, mutta oli voimaton Pelicans-maalien edessä (Kuva: Jiri Halttunen).

“Käännetään seuraavalla kerralla tulos toisinpäin”

Kamppailun kulun kannalta toinen erä muodostui lopulta käänteentekeväksi, kun Pelicans onnistui jaksolla kolmeen otteeseen maalinteossa. Joonas Jalvannin (1-3), Rudolf Cervenyn (1-4) ja Hannes Björnisen (1-5) osumat katkaisivat lopullisesti hurrikaanijoukkueen selkärangan. Vierasmiehistö iski illan maaleistaan peräti kolme ylivoimapelin päätteeksi. 

– Pelicansilla oli tosi hyvä ylivoima, jossa he käyttivät paikkansa hyväkseen. Sitä kautta peli kääntyi vastustajalle. He saivat muutaman maalin ja pääsivät karkumatkalle, johon ei enää itse päästy mukaan, hurrikaanikiekkoilija myönsi.

Lahtelaisriemu oli lauantaina Hippoksella ylimmillään (Kuva: Jiri Halttunen).

Pelicans-painostus jatkui myös päätöserässä, jossa lahtelaisvieraat runnoivat JYPin totaalisesti jäänrakoon Cervenyn illan toisella (1-6) ja Antti Tyrväisen (1-7) kauden avausmaalilla.

– Vastassa oli jengi täynnä kavereita, joiden kanssa pystyi pelin aikana myös vähän juttelemaan. Oli tosi hauskaa, mutta tietysti tuloksen kannalta jäi vähän huono maku. Käännetään seuraavalla kerralla tulos toisinpäin, niin on vielä hauskempaa, lahtelaisen kiekkokoulun läpikäynyt Severi Lahtinen totesi.

Avauserässä JYP pysyi vielä pelissä mukana, mutta sitten Pelicans meni menojaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Kulunut viikko oli JYPille murheellinen. Kolme ottelua toivat mukanaan kolme tappiota (Ilves, IFK, Pelicans) tylyllä maalierolla 3-17. Kulunut kiekkoviikko ei siis todellakaan mennyt tuloksellisesti putkeen ja sen myös Severi Lahtinen allekirjoittaa.

– Maalinteossa ei onnistuttu, vaikka paikkoja olisi ollut. Omiin päästettiin ihan liikaa. Jääkiekkopeliä ei voi voittaa, jos päästetään keskimäärin viisi maalia omiin. Puolustuspeli on saatava kuntoon ja kiekot paikoista sisään, JYP-hyökkääjä päätti.

JYP palaa maaottelutauolta keskiviikkona 11. marraskuuta, jolloin ohjelmassa on vierasvääntö Porin Ässiä vastaan.

Antti Hokkanen