JYP päätti Sportin voittomarssin- “Vähän oli mysteeri mitä sieltä tulee”

JYPin ja Vaasan Sportin välinen kauden avauskohtaaminen muodostui jyväskyläläisjuhlaksi, kun joukkueet ottivat yhteen LähiTapiola Areenalla perjantai-illan kähmyssä. Mittelön voittoon yltänyt JYP kirjautti voiton tililleen lopulta lukemin 4-0 (1-0, 1-0, 2-0).

– Kokonaisuutena hyvä peli meiltä, varsinkin kun omiin ei tehty yhtään. Ollaan muutenkin pidetty muutamassa pelissä oma maali melko puhtaana. Se auttaa aina voittamaan, 100:nnen liigapelinsä kiekkoillut JYP-puolustaja Roni Allén summasi mittelön tauottua.

– Viikon tapahtumat eivät paljon vaikuttaneet pelaamiseen. Yritettiin vaan keskittyä peliin lähtöön. Oli aiemmin tapahtunut mitä vaan, niin paras on saatava irti joka ilta, Allén jatkoi.

Roni Allénin liigauran 100:s ottelu päättyi voitokkaasti (Kuva: Jiri Halttunen).

Pelin avausjakso oli tasainen, mutta kenttätapahtumissa Sport oli niskan päällä. JYP-maalilla pelannut Veini Vehviläinen joutui urakoimaan 11:n torjunnan verran, kun samaan aikaan Sport-kassari Rasmus Reijola selvisi kuudella torjuntamerkinnällä.

– Tiedettiin, miten Sport tulee peliin mutta aika vähissä heidän tilanteet ainakin omasta mielestäni olivat. Vastustaja yritti pelata simppeliä kiekkoa ja kääntää peliä meidän virheistä, mutta nyt se ei näyttänyt toimivan. Pelattiin hyvin ja jätettiin virheet minimiin, hurrikaanikiekkoilija kertasi.

Kotkamiehistö ei yrityksistä huolimatta maalinteossa onnistunut, mutta sen sijaan toisessa päässä verkko heilui kertaalleen. JYPin kauden ensimmäinen ylivoimaosuma näki päivänvalon ajassa 18:41, jolloin Robert Rooba ohjasi maalin edestä kiekon Sport-rysään. Kyseessä oli samalla ensimmäinen kerta kuluvalla kaudella, kun JYP teki ottelun avausmaalin.

Kauden ensimmäinen ylivoimaosuma lähes 40 minuutin yrittämisen jälkeen ja hymyilyttäähän se! (Kuva: Jiri Halttunen).

”Jätkät pelasivat hienosti toisilleen”

Kamppailu jatkui tasaväkisenä myös ottelun toisella kolmanneksella, jossa niin ikään nähtiin yksi JYP-osuma. Mittelö oli juuri ehtinyt ylittää puolivälin, kun Miska Siikonen sivalsi b-pisteen kaarelta laatan vaasalaispömpeliin.

– Pystyttiin tuottamaan paljon maalipaikkoja. Pelin kulun kannalta Siikosen 2-0-osuma oli melko tärkeä osuma, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki myönsi.

Miska Siikosen kauden kolmas maali vankisti JYPin johtoa (Kuva: Jiri Halttunen).

Isännät lähtivät päätöserään kahden maalin johtoasemassa, joka lopulta piti viimeiseen pillinvihellykseen saakka. Pelin päätöshetkillä JYP onnistui vielä kahdesti maalinteossa. 3-0-lukemat niittasi liigauransa ensimmäisen maalin viimeistellyt Brad Lambert ja 4-0-päätöslukemat olivat puolestaan tyhjään Sport-veräjään osuneen Samuel Heleniuksen käsialaa. Hurrikaanimaalilla Veini Vehviläinen keräsi 24 torjuntaa ja pelasi niiden myötä kauden ensimmäisen nollapelinsä.

– Kaukalossa nähtiin pääsääntöisesti tosi sitoutunut JYP. Joukkueen suoritus oli sitä mitä ennakkoon suunniteltiin ja haluttiin. Jätkät pelasivat hienosti toisilleen ja toteuttivat pelisuunnitelmaa tosi hyvin, hurrikaaniluotsi kiitteli.

– Vähän oli mysteeri mitä sieltä tulee ja miten aiemmin tapahtuneet asiat vaikuttavat peliesityksiin. Kaikesta huolimatta pystyttiin pelaamaan tosi raikkaasti, Jussi Tupamäki lisäsi.

Brad Lambertin (92) liigauran avausmaali syntyi komean laukauksen päätteeksi (Kuva: Jiri Halttunen).

Hurrikaaninutussa kotidebyyttinsä suoritti hyökkääjä Samuel Valkeejärvi, 19, joka viiletti kaukalossa liki 12 peliminuutin verran.

– Samuelilta hyvä ja ennakkoluuloton esitys. Hän pelasi aikuisten miesten peliä ja hoiti oman ruutunsa, JYP-käskijä kehaisi lopuksi.

Samuel Valkeejärvi (oik.) suoriutui kotidebyytistään mallikkaasti (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin liigaviikonloppu jatkuu seuraavan kerran jo lauantaina, kun ohjelmassa on reissuvääntö Turun Palloseuraa vastaan.

 

Antti Hokkanen