JYP törmäsi savolaismuuriin – ”Illasta toiseen pitäisi pystyä jyskyttämään”

LähiTapiola Areenalla nähtiin lauantai-iltana vähämaalinen paikallismittelö JYPin ja Kuopion KalPan välillä. Järvi-Suomen derdy päättyi lopulta savolaisjuhliin, kun kilpipaidat hakivat vierasvoiton matkaansa nollapelin pelanneen Eero Kilpeläisen johdolla lukemin 0-3 (0-1, 0-0, 0-2).

Perjantaisessa KooKoo-pelissä meillä ei tainnut juurikaan maalipaikkoja olla, mutta nyt päästiin maalille ja luotiin hyvin paikkoja. Vielä meillä on kuitenkin tekemistä omassa pelaamisessa. Joka vaihdossa ja illasta toiseen pitäisi pystyä jyskyttämään, 500. liigaottelunsa pelannut JYP-hyökkääjä Jarkko Immonen sanoi ottelun tauottua.

KalPa tuli peliin pirteästi ja oli ensimmäisellä jaksolla kiekollisesti hallitsevampi osapuoli. Paikalliskamppailun avausosumasta vastasi kuopiolaissikermän NHL-laina Eetu Luostarinen, jonka ohjaus ohitti JYP-maalilla pelanneen Veini Vehviläisen ajassa 16:30. JYP pääsi erän aikana pariin otteeseen hätyyttelemään savolaisveräjää, mutta KalPa-kassari Eero Kilpeläisen taakse kiekko ei löytänyt tietään.

– Pelin alku oli meille vaikea, eikä me oikein päästy otteluun mukaan, hurrikaanikiekkoilija tunnusti.

KalPa-vahti Eero Kilpeläinen piti maalinsa puhtaana Jarkko Immosen (26) ja Miska Siikosen (27) hyvästä maskipelaamisesta huolimatta (Kuva: Jiri Halttunen).

“Vastustajan maalivahti pelasi todella hyvin”

JYPin komennossa edettiin puolestaan toisen erän alkupuolisko, jossa isännät loivat tukuittain tekopaikkoja KalPa-maalille. Maukkaimmat tilanteet aukesivat Robert Rooballe, Antti Kalapudakselle ja Samuel Heleniukselle, joiden maalintekoaikeet Eero Kilpeläinen teki voimattomiksi. Savolaiskassari esitti erässä huikeita torjuntoja ja piti pelastuksillaan joukkueensa kuskin paikalla. Jälkimmäisellä jaksolla pelitapahtumat tasoittuivat, mutta kolmanteen erään edettiin lopulta muuttumattomassa tilanteessa.

Tällä kaudella ollaan vähän liikaa jääty kiekon kanssa kulmiin sen sijaan, että olisi menty kiekollisena enemmän maalille. Päätykiekkoihin tulisi päästä nopeammin ja luoda sitä kautta vastustajalle enemmän painetta, Jarkko Immonen painotti.

– Nyt saatiin toimitettua kiekkoa maalille ja päästiin siinä mielessä oikeaan suuntaan. Vastustajan maalivahti pelasi kuitenkin todella hyvin, Immonen myönsi.

JYP-kassari Veini Vehviläinen (31) torjui taiston tuoksinassa 29 savolaiskutia (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöskolmanneksella JYP jatkoi hyvien maalipaikkojen luomista, mutta törmäsi jatkuvasti Eero Kilpeläisen valamaan savolaismuuriin. Maalinteko tuotti kotijoukkueelle tuskaa läpi ottelun ja kun et itse onnistu, niin silloin vastustaja iskee. KalPa osoitti tämän kuluneen fraasin todeksi ajassa 44:03, jolloin Miikka Pitkänen läväytti ylivoimalla taululle vieraiden 2-0-maalin. KalPan 3-0-voittolukemat pelin päätöshetkillä viimeisteli Jarkko Immosen tapaan 500. liigakamppailuaan pelannut Kai Kantola.

Toisessa ja kolmannessa erässä pelaaminen näytti jo hetkittäin ihan hyvältä. Saatiin hyviä paikkoja, mutta meidän maalinteko on tökkinyt jo jonkin aikaa. Päätöserä oli hyvää tekemistä ja saatiin pelaamiseen rytmiäkin. Tällä kaudella ei kuitenkaan olla päästy vielä siihen lennokkaaseen peliin, jota haluamme esittää, JYP-sentteri totesi.

“Olen nähnyt JYPin matkassa alun ja nousun”

Jarkko Immonen siirtyi JYP-nuttuun kaudelle 2002-03 ja parhaillaan miehellä on menossa jo 9. kausi jyväskyläläisjoukkueen riveissä. 500 liigapeliä on tähän mennessä tuottanut ”Jakelle” 400 tehopistettä (150+250).

– Kauheasti en ole etukäteen näitä merkkipaaluja ajatellut. En edes tiennyt 500. liigapelin täyttymisestä kunnes näin ohjelman ennen peliä. Totta kai täytyy olla onnellinen, että on saanut pelata pitkään ja ilman loukkaantumisia, kymmenen vuoden ajan ulkomaillakin kiekkoillut jyväskyläläishyökkääjä mainitsi vaatimattomaan tyyliinsä.

Jarkko Immosen 500. liigapeli päättyi tappiollisissa merkeissä (Kuva: Jiri Halttunen).

– Olen nähnyt JYPin matkassa alun ja nousun. Takana on paljon hienoja kokemuksia ja tietysti on onni, että olen saanut olla näinkin pitkään täällä mukana, Jarkko Immonen päätti.

JYPin ensi viikon sarjaohjelma pitää sisällään back-to-back –pelit SaiPaa vastaan. Perjantaina joukkueet kohtaavat Jyväskylässä ja lauantaina vastaavasti Lappeenrannassa.

 

Antti Hokkanen