KooKoo kotiavauksensa valtias – ”Saatiin loppuun yritystä, mutta se ei riittänyt”

JYP käynnisti uuden kiekkoviikon perjantaina Kouvolassa, jossa vastassa ollut KooKoo esiintyi ensimmäistä kertaa kotiyleisölleen kuluvalla liigakaudella. Tiukka ja vähämaalinen koitos kirjattiin lopulta isännille maalein 3-1 (0-0, 1-0, 2-1).

– Ennen peliä puhuttiin miten meidän pitää olla valmiina heti ottelun alussa. Pystyttiin vastaamaan hyvin KooKoon painostukseen ja selvittiin alusta hyvin. Olimme ensimmäisessä erässä liikkeellä hyvällä ilmeellä, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen alusti.

Ottelun avausmaali nähtiin toisessa erässä ajassa 21.24, jolloin Kyle Platzer sivalsi ylivoimalla laatan jyväskyläläishäkkiin. Isännät vyöryttivät peliä hyökkäysalueelle varsinkin kamppailun keskimmäisellä jaksolla, mutta JYP-veräjällä esiintynyt Markus Ruusu piti hyvillä otteillaan joukkueensa pelissä mukana.

Anttoni Honka alusti JYPin ainokaiseksi jääneen osuman (Kuva: Jiri Halttunen).

– Iso jäähy (Samuel Helenius 5+20 avauserän lopussa) sekoitti meidän peliä toisessa erässä. Pelasimme paljon alivoimaa, minkä seurauksena osa pelaajista kuormittui ja osa kylmettyi. Tapettiin hyvin alivoimaa, vaikka KooKoo saikin yhden maalin, Pekka Tirkkonen kertasi.

– Toisen erän lopussa vähän nukahdettiin ja alettiin säheltää. Pelaamisen rytmi hävisi ja sen vuoksi erän loppu oli meille vaikea, Tirkkonen jatkoi.

”Pois laidoilta ja maalin eteen”

Kotijoukkueen puolustuspelaaminen oli Kouvolan perjantai-illassa hyvässä iskussa. Hurrikaanihyökkäykset eivät päässeet ottelun aikana kunnolla valloilleen, minkä johdosta KooKoo-kassari Victor Brattsrömille kertyi taiston tuoksinassa vain 18 torjuntaa. Samaan aikaan toisessa päässä Markus Ruusu urakoi 30 torjunnan parissa.

– Maalin eteen pitää jatkossa päästä aiempaa paremmin. Kiekkoa ja miehiä maalille. Sitä kautta saadaan vastustajalle painetta. Pois laidoilta ja maalin eteen, sieltä ne maalit tehdään, hurrikaanikäskijä alleviivasi.

Miska Siikosen kavennusosuma jäi JYPiläisittäin laihaksi lohduksi (Kuva: Jiri Halttunen).

Pelin päätöshetket tarjosivat kiekkokansalle kuitenkin vielä jännittäviä vaiheita. Ensin KooKoo-hyökkääjä Joonas Oden vei isännät 2-0-johtoon ajassa 57.02, minkä jälkeen Miska Siikonen ohjasi Anttoni Hongan viivasiipaisun kouvolalaispesään. Jyväskyläläisryhmälle tämä ei kuitenkaan riittänyt, kun Kasper Björkqvist löi 3-1-loppulukemat tyhjään JYP-rysään pelin päätösminuutilla.

– Kolmanteen erään lähdettiin vielä tappelemaan voitosta. Pelattiin suhteellisen hyvä erä ja saatiin peliä hieman enemmän vastustajan puolustusalueelle. KooKoon 2-0-johtomaalin jälkeen onnistuimme heti perään kavennuksessa ja saatiin loppuun vielä vähän yritystä, mutta tällä kertaa se ei riittänyt, JYPin vastuuluotsi Pekka Tirkkonen päätti.

Seuraavan kerran JYP luistelee liigajäille jo lauantaina, kun ohjelmassa on kauden ensimmäinen paikalliskamppailu Kuopion KalPaa vastaan. Mittelö polkaistaan käyntiin LähiTapiola Areenalla kello 17.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!