Mikkelistä tuliaisina kauden avausvoitto – ”Tuntuu hyvältä nousta tappioasemasta voittoon”

JYPin kauden ensimmäinen vierasreissu suuntautui lauantaina Etelä-Savoon, jossa ohjelmassa oli kamppailu Mikkelin Jukureita vastaan. Kiekkonippujen kauden ensimmäisestä yhteenotosta kehkeytyi odotetun tasainen vääntö, jossa pidemmän korren vei lopulta JYP lukemin 3-4 (1-0, 2-2, 0-2).

Mikkelissä nähtiin tyypillisen tiukka ottelu Jukureiden ja JYPin välillä. Pienten marginaalien peli, jossa vääntö oli tiukkaa, JYPin vastuukäskijä Pekka Tirkkonen luonnehti voitokkaan iltapuhteen päätteeksi.

Tuloksellisesti Jukurit oli läpi kamppailun aina askeleen edellä, minkä seurauksena JYP joutui osittain pakon sanelemanakin perässäjuoksijan rooliin. Taiston tuoksinassa isännät siirsivät itsensä kolmesti kuskin paikalle (1-0 Henri Nikkanen, 2-1 Jakub Galvas, 3-3 Jaakko Haarti), mutta jokaisella kolmella kerralla hurrikaanimiehistö osoitti luonteensa kammetessa itsensä aina tasoihin (1-1 Jani Tuppurainen, 2-2 Jerry Turkulainen, 3-3 Tuppurainen).

Jani Tuppurainen (kolmas vas.) iski kaksi maalia ja johdatti JYPin samalla kauden avausvoittoon (Kuva: Jiri Halttunen).

– Joukkueen selkäranka ei katkennut takaiskumaaleista huolimatta. Olimme kärsivällisiä ja uskoimme siihen, että pystytään tulemaan vielä takaa ohi. 2-2-tasoituksen jälkeen vastustaja teki heti perään 3-2-johtomaalin, jossa meidän yli-innokkuus kostautui, hurrikaaniluotsi kertasi.

– Uskottiin kärsivällisesti loppuun asti omaan tekemiseen ja saatiin heti kolmannen erän alkuun tärkeä 3-3-tasoitus. Sen jälkeen peli oli vielä tiukkaa ja tasaista. Saimme muutaman maalipaikan lisää, mutta vastustajan maalivahti (Sami Rajaniemi) teki hienoja torjuntoja, Pekka Tirkkonen lisäsi.

”Saimme hyvää itseluottamusta ja energiaa”

Kamppailun ratkaisu koettiin lopulta päätöserässä ajassa 52.36, jolloin Severi Lahtinen iski voittomaaliksi jääneen 3-4-osuman. Onnistuminen oli hurrikaanihyökkääjälle ensimmäinen JYP-nutussa tehty liigamaali.

– Ilman muuta tuntuu hyvältä nousta maalin tappioasemasta voittoon. Toivottavasti joukkuekin osaa arvostaa sitä. Saamme tästä varmasti hyvää itseluottamusta ja energiaa eteenpäin, JYP-luotsi iloitsi.

Ottelun voittomaalista vastasi JYP-uransa avausosuman iskenyt Severi Lahtinen (Kuva: Jiri Halttunen).

Voitosta huolimatta JYPille jäi jatkoa ajatellen myös parannettavaa. Erikoistilannepelaaminen oli koitua jyväskyläläisjoukkueen kohtaloksi, sillä Jukurit niittasi kaikki kolme osumaansa ylivoimapelin seurauksena.

– 5 vs. 5 –pelaaminen oli meillä välillä kohtalaisen hyvää, mutta alivoima ei kulkenut. Yksi takaiskuista oli pomppumaali, mutta kaksi muuta ylivoimaosumaa oli tekemällä tehtyjä. Teimme tilanteissa selvät henkilökohtaiset virheet, joista Jukurit pääsi rankaisemaan.

Liigan avausviikonlopun jälkeen JYPillä on seuraavaksi edessään pieni huilitauko, sillä seuraava koitos on edessä vasta ensi perjantaina. Tuolloin reissupelit saavat jatkoa Kouvolan KooKoon vieraana.

 

Antti Hokkanen