Piste mukaan Turusta – “Kaikki oli pelissä”

JYPin ja Turun Palloseuran välinen kauden ensimmäinen yhteenotto nähtiin lauantaina Turussa, jossa TPS veipidemmän korren voittolaukauskilpailun jälkeen. Vähämaalinen mittelö tilastoitiin lopulta isännille 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0) -päätöslukemin.

– Raskaan viikon jälkeen oltiin täysillä mukana ja kaikki oli pelissä, JYP-luotsi Jussi Tupamäki tiivisti ottelun päätyttyä.

Pelin avausjakso oli tapahtumiltaan tasainen. Tilanteiden luonnissa TPS oli terävämpänä ja pääsi vastustajaa paremmin sota-alueelle, mutta erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin JYP. Ottelu oli ehtinyt vanheta ainoastaan puolitoista minuuttia, kun loistavan startin liigapeleihin saanut Samuel Helenius vei JYPin 1-0-vierasjohtoon. Hyvän esityön osumaan teki ketjukaveri Mikko Salmio.

– Alussa päästiin johtoon hyvällä pelillä, mutta sen jälkeen oli välillä vaikeaa. Jouduttiin kaivamaan voimavaroja, Tupamäki kertasi.

Samuel Heleniuksen (oik.) kauden kolmas osuma hymyilytti syystäkin JYP-leirissä (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

Keskimmäinen kolmannes käynnistyi tasaisissa merkeissä, mutta jakson vanhetessa isännät saivat otteen kenttätapahtumista. TPS:n avausmaali näki päivänvalon lopulta alivoimalla ajassa 34:18, jolloin Joel Janatuisen kauden ensimmäinen osuma toi isännät pelissä 1-1-tasalukemiin.

– Vastustajan saavutustarve oli aika korkealla, koska heillä oli alla monta tappiota. TPS oli kova vastus, hurrikaanivalmentaja tunnusti.

Kolmannessa erässä TPS oli kiekollisessa pelissä niskan päällä, mutta 33 torjuntaa taiston tiimellyksessä haalinut JYP-vahti Veini Vehviläinen torjui kerta toisensa jälkeen turkulaisten maalintekoaikeet. Moninaisten tilanteiden jatkoajan jälkeen kamppailun ratkaisu syntyi lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa kaksi pistettä TPS:lle ratkaisi Ruslan Ishakov.

– Kolmanteen erään saatiin pieni tasonnosto ja pystyttiin taistelemaan peli jatkoajalle, jossa molemmilla oli omat paikkansa. Rankkarit nyt menivät tällä kertaa näin, Jussi Tupamäki totesi.

TPS nappasi ylimääräisen pisteen tämän osuman myötä (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

”Oppimisprosessi tämä on kaikille”

JYP siirtyi torstaina Tupamäen ja Jukka Varmasen komentoon, jossa hurrikaanimiehistö pelasi loppuviikosta kaksi ottelua. Tuoreen JYP-luotsin mukaan menneet kolme päivää ovat olleet ennen muuta työntäyteisiä viikonlopun kahden perättäisen pelipäivän seurauksena.

– Pitkiä päiviä, sitähän se arki on. Normaalia valmentajan työtä. Totta kai tämä tilanne muodostaa tästä kaikesta erilaisen. Jukan kanssa tunnemme toisemme, mutta ei olla aiemmin valmennettu yhdessä. Siinä on tietysti myös oma oppiminen.

– Yritetään löytää paras mahdollinen tapa tehdä hommia. Oppimisprosessi tämä on kaikille, mutta toisaalta se on ihan normaalia tässä tilanteessa. Näissä asioissa täytyy vaan olla kärsivällinen.

JYP-vahti Veini Vehviläinen piti joukkueensa mukana voittotaistelussa (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

Ensi viikolla JYP pelaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella kolmen ottelun kiekkoviikon. Tiistaina Jyväskylässä vierailee Tampereen Ilves, keskiviikkona JYP matkustaa Helsingin IFK:n vieraaksi ja lauantain kotikamppailussa vastaan asettuu Lahden Pelicans.

– Aikaa harjoittelulle tulee olemaan tietysti aika vähän. Jotain toki pystytään vahvistamaan ja videoita katsomaan, mutta varsinaiselle rakentavalle ja kehittävälle harjoittelulle ei jää tilaa niin paljon. Peli kerrallaan on kuitenkin mentävä ja laitettava kaikki peliin, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki linjaa kiekkoviikon päätteeksi.

 

Antti Hokkanen