HPK niukasti parempi – “Teimme kovasti töitä”

Hämeenlinnassa miteltiin keskiviikkona HPK:n ja JYPin kauden ensimmäinen yhteenotto, minkä päätteeksi voittoa juhlivat oranssipaidat. Vähämaalisen kamppailun päätöslukemat kirjattiin isännille lopulta voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0).

Ottelun avausjakso tahkottiin läpi HPK:n hienoisessa kiekollisessa otteessa, mutta JYPilläkin oli omat hetkensä vastahyökkäyksistä auenneista tilanteista. Liigadebyyttinsä JYP-nutussa tehneen Ty Dellandrean ensimmäinen vaihto oli jo päättyä vierasosumaan, mutta HPK-kassari Emil Larmi onnistui torjumaan sekä kanadalaishyökkääjän kudin, että sitä seuranneen Jerry Turkulaisen rebound-kiekon. JYP-veräjällä Markus Ruusu oli paljon vartijana avauserän 13 torjunnallaan.

– Oma pelaaminen sujui ihan hyvin. Pelattiin nopeaa jääkiekkoa ja oli jälleen hauska päästä tositoimiin, Ty Dellandrea paketoi pelin päätyttyä.

Markus Ruusu oli paljon vartijana HPK:ta vastaan käydyssä koitoksessa (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

Keskimmäisellä kolmanneksella kiekonhallinta pysyi isäntien hallussa ja kertaalleen peliväline myös löysi tiensä vierasverkkoon. HPK-hyökkääjä Joona Monto ajautui oikean puolen b-pisteen alakaarelle ja iski laatan onnistuneesti hurrikaanipömpeliin ajassa 31:36.

– Vastustaja oli hyvä ja vahva joukkue. He suojelivat kiekkoa ja pitivät sitä hyvin hallussaan, kanadalaishyökkääjä tunnusti.

”Työskentelimme hyvin joukkueena”

Päätöserässä isännät jatkoivat 29 koppia ottelussa keränneen Markus Ruusun testaamista, mutta JYP-vahti pysyi ohittamattomana. Hurrikaaninuttujen takaa-ajo sai onnistuneen päätöksen varsinaisen peliajan päätöshetkillä, jolloin Roni Allén niittasi kauden avausmaalillaan lukemat 1-1:en. Tällä hetkellä tilastollisesti sarjan heikoimmasta ylivoimasta vastaavalle JYPille kyseessä oli vasta kauden kolmas ylivoimaonnistuminen.

– Oli hienoa, että onnistuimme taistelemaan itsemme takaisin voittotaisteluun mukaan. Teimme kovasti töitä päästäksemme pelissä tasoihin. Pelasimme kovaa ja työskentelimme hyvin joukkueena, uunituore JYP-hyökkääjä linjasi.

Roni Allénin kauden avausmaali nosti hurrikaaniryhmän ottelussa tasoihin (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

Pelin ratkaisu koettiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa voiton HPK:lle ratkaisi toistamiseen kiekon JYP-verkkoon laukonut Joona Monto. Ensimmäisen ottelunsa hurrikaaninutussa kiekkoillut Ty Dellandrea pelasi keskiviikkona yhdessä Jerry Turkulaisen ja Brad Lambertin kanssa, jotka molemmat saivat kiitosta uudelta joukkuekaveriltaan.

– Ketjuna pelimme sujui hyvin. Meillä oli hyviä paikkoja tehdä maaleja, mutta jatkossa täytyy vaan tehdä enemmän töitä saadaksemme kiekot sisään. Se on kuitenkin hyvä asia, että pystyimme luomaan tilanteita. Pelaajina molemmat ovat nopeita ja taidokkaita, joiden kanssa on hauska pelata, Dellandrea päätti.

JYP jatkaa liigamittelöitään seuraavan kerran perjantaina, jolloin ohjelmassa on vierasottelu Tampereen Ilvestä vastaan.

 

Antti Hokkanen