Ilves voittoon maalijuhlissa – ”Puolustuspelaamisemme oli huonoa”

Ilveksen ja JYPin kauden toinen yhteenotto miteltiin perjantaina Tampereen Hakametsässä, jossa nähtiin todellinen maali-iloittelu. Kolme pistettä tilastoitiin runsasmaalisen taiston päätteeksi lopulta Ilvekselle maalein 7-5 (0-1, 4-2, 3-2). 

Yleisöystävällinen peli, mutta häviävän joukkueen puolesta ei jäänyt yhtä hyvä mieli kuin yleisölle, JYP-hyökkääjä Robert Rooba totesi pettyneenä pelin päätyttyä.

Joukkueet väänsivät avauserässä tasatahtiin, joskin Ilves oli hyökkäyspäässä hallitsevampi osapuoli kahden ylivoiman ansiosta. JYP-veräjällä pelivuorossa olleen Veini Vehviläisen torjuntojen johdolla hurrikaanipuolustus kuitenkin onnistui estämään isäntien maalintekoaikeet. Kertaalleen kiekko löysi avauserässä tiensä maalikehikoiden väliin, kun JYP-kapteeni Jani Tuppurainen sivalsi b-pisteiden välistä laatan ohi tamperelaisvahti Eetu Mäkiniemen ajassa 19:12. 

Jarkko Immosen 4-5-maali ei aivan kantanut JYPiä voittoon Ilveksestä (Kuva: Ella Taponen / Liiga).

– Jos jotain positiivista ottelusta pitää hakea, niin ainakaan emme tällä kertaa kaatuneet erikoistilannepelaamiseen. Alivoima toimi hyvin ja ylivoimallakin onnistuimme maalinteossa, Robert Rooba totesi.

Toinen jakso käynnistyi Ilveksen kannalta sähäkästi, kun Juuso Välimäki latasi taululle 1-1-tasoituksen vain 35 pelisekunnin jälkeen. JYPin vastausta ei kuitenkaan tarvinnut odottaa 32 sekuntia kauempaa, jolloin Brad Lambert päätti komean yksilösuorituksensa Ilves-maalin kattoon päätyneeseen rystylaukaukseen. Syöttömerkintä osumasta kirjattiin toista otteluaan hurrikaanipaidassa pelanneelle Ty Dellandrealle, jolle piste oli liigauran ensimmäinen.  

Brad Lambert oli hyvällä pelipäällä Tampereen perjantai-illassa (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

”Meille tuli liian helppoja virheitä”

Keskimmäinen kolmannes kiekkoiltiin läpi Ilveksen komennossa ja 2-2-tasoituksessaan isännät onnistuivat pelin puolivälissä Joose Antosen kääntölaukauksen seurauksena. JYP nosti itsensä kuskin paikalle jälleen ajassa 36:31, kun Samuel Helenius kuittasi Ilveksen puolustusalueen kiekonmenetyksen ja löi taululle jyväskyläläismiehistön 3-2-vierasjohtolukemat.  

– Ilves on joukkue, joka elää hyökkäyspelaamisesta. Puolustuspelaaminen ei välttämättä ole se heidän ykkösjuttu, joten sinällään ottelun kuva vastasi ennakko-odotuksia, JYP-hyökkääjä mainitsi.

Joose Antonen (48) osui kahdesti entistä seuraansa vastaan (Kuva: Timo Koistinen / Liiga).

Kotijoukkue ei kuitenkaan ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa ennen toista erätaukoa. Ajassa 38:29 Arttu Ruotsalainen nosti terävällä ohjauksellaan isännät 3-3-tasalukemiin ja vain 11 sekuntia myöhemmin oli Matias Maccellin vuoro kurmoottaa jyväskyläläispuolustusta 4-3-johtomaalin myötä. 

– Runsasmaalinen ottelu ei missään nimessä ollut meidän pelisuunnitelmassa. Teimme omalla alueella asioita huonosti. Meille tuli liian helppoja virheitä, joista Ilves rankaisi, Rooba myönsi.

Robert Rooba (88) oli pettynyt joukkueensa puolustuspelaamiseen (Kuva: Jiri Halttunen).

Kolmannessa erässä joukkueet jatkoivat maalien kiskomista lähes tasatahtiin. Ajassa 45:06 Robert Rooba ylivoimalla 4-4, 52:13 Jarkko Immonen 4-5 ja 53:15 Joose Antonen 5-5. Ottelun ratkaisu ehdittiin nähdä vielä varsinaisella peliajalla, kun Ilves-kippari Eemeli Suomi iski tupsukorvien 6-5-voittomaalin reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista. 7-5-päätöslukemat tyhjään hurrikaaniverkkoon viimeisteli Arttu Ruotsalainen. 

– Viisi tehtyä maalia on hyvä asia, mutta seitsemän päästettyä on ihan liikaa. Tuollaisella päästettyjen maalien määrällä emme anna itsellemme kovin isoja voittomahdollisuuksia. Puolustuspelaamisemme oli huonoa, Robert Rooba kritisoi lopuksi.

JYPin kiekkoviikko saa päätöksensä lauantaina kotikaukalossa, kun Rauman Lukko saapuu vieraaksi LähiTapiola Areenalle. 

 

Antti Hokkanen