JYP jälleen Jukureita etevämpi – ”Tärkeintä oli, että saatiin kolme pistettä”

LähiTapiola Areenan lauantai-ilta tarjosi kiekkokansalle maukkaan liigataiston, kun JYP kukisti toistamiseen tällä kaudella vastassa olleen Mikkelin Jukurit. Kamppailun päätöslukemat kirjattiin hurrikaanipaidoille lopulta maalein 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

– Tärkeintä oli, että saatiin kolme pistettä ja pidettiin oma maali puhtaana, JYP-hyökkääjä Jerry Turkulainen tiivisti taiston tauottua.

Jukurit tuli pelin alkuun pirteästi, minkä johdosta mikkeliläisvieraat olivat avausjaksolla kiekollisesti hallitsevammassa roolissa. Tulostaululla Jukureiden hallinta ei kuitenkaan näkynyt, mutta JYP sen sijaan onnistui kertaalleen rokottamaan vastustajaansa maalin muodossa. Ottelua ehdittiin tahkota reilut neljä minuuttia, kun Aleksi Salonen ohjasi b-pisteiden välistä Patrik Puistolan mainion syötön ohi Jukurit-veräjällä pelanneen Sami Rajaniemen. Osuma oli JYP-puolustajalle kauden ensimmäinen.

– Omassa pelaamisessa meillä on vielä tekemistä ja varsinkin erikoistilanteissa. Alivoima oli tällä kertaa hyvää luokkaa, mutta ylivoimaan pitää saada lisää terävyyttä ja tehokkuutta, Jerry Turkulainen painotti.

Aleksi Salosen kauden avausmaali syntyi JYP-puolustajan ex-seuraa vastaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Kamppailun keskimmäisellä kolmanneksella Jukurit piti edelleen hienoisen otteen kiekollisessa pelissä, mutta jälleen kerran JYP oli maalinteossa onnistunut osapuoli. Hurrikaaniryhmä onnistui toistamiseen erän alkuhetkillä, kun Samuel Valkeejärvi iski liigauransa avausmaalin aikaan 23:20. Loistavan esityön JYP-hyökkääjän 2-0-osumaan teki Brad Lambert.

– Jukurit oli tismalleen samanlainen vastus, kuin kauden ensimmäisessäkin kohtaamisessa. Hyvin puolustava joukkue, joka tekee hemmetisti töitä. Heitä vastaan ei ole ikinä helppo pelata, JYP-hyökkääjä myönsi.

Samuel Valkeejärven (oik.) liigauran avausmaali syntyi kahdeksannessa liigapelissä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan”

3-0-päätöslukemista kolmannen erän alkupuoliskolla vastasi Turkulainen, joka sivalsi alivoimalla laatan mikkeliläisverkkoon ajassa 45:26. Tilannetta edelsi Jukureiden kiekonmenetys omalla puolustusalueella, minkä seurauksena mikkeliläiskassari Sami Rajaniemi syöksähti pelivälineen perään lopulta kohtalokkain seurauksin.

– ”Miseltä ”(Miska Siikonen) hyvä hämmennys tilanteessa, jossa kiekko sattui pomppimaan eteeni. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja nyt kävi näin, Turkulainen kertasi maaliin johtaneita tapahtumia.

3-0-osuma oli Jerry Turkulaiselle (kolmas vas.) kauden kolmas täysosuma (Kuva: Jiri Halttunen).

Jyväskyläläisjoukkueen kauden viides voitto napsahti tilille 3-0-voiton ja hurrikaanimaalilla kauden ensimmäisen nollapelin pelanneen – ja 36 koppia keränneen – Markus Ruusun loistokoppien ansiosta.

Hurrikaanihyökkääjä teki A-maajoukkuedebyyttinsä viime viikonlopun Karjala-turnauksessa, jossa vyölle kertyi lopulta kolme maaottelua (0+0).

– Kokonaisuutena reissu oli erittäin mukava ja silmiä avaava kokemus. Maajoukkuepeleissä mennään ja kamppaillaan kovaa. Tavoite on siinä, että pystyisin pelaamaan sillä tasolla ja olemaan kansainvälisestikin hyvä pelaaja, Jerry Turkulainen päätti.

Jerry Turkulainen korosti pelin jälkeen kolmen pisteen tärkeyttä (Kuva: Jiri Halttunen).

Liigamittelöt jatkuvat JYPin osalta ensi viikolla kahdella ottelulla. Keskiviikkona pyörähdetään Hämeenlinnassa HPK:n vieraana ja lauantaina vastaavasti isännöidään Rauman Lukkoa LähiTapiola Areenalla.

 

Antti Hokkanen