JYP taipui Ässille – “Yksi musta minuutti maksoi pisteitä”

Porin keskiviikko-illassa miteltiin tasaväkinen vääntö Ässien ja JYPin välillä. Lätkänippujen kauden avauskohtaaminen tilastoitiin voittomaalikilpailun päätteeksi lopulta Ässille maalein 3-2 (0-0, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0).

– 59 minuuttia oli ihan ok peliä, mutta yksi musta minuutti valitettavasti maksoi meille pisteitä, JYP-hyökkääjä Mikko Salmio harmitteli pelin jälkeen. 

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen ottelun avausosuma nähtiin toisen jakson alkupuolella, jolloin JYP-hyökkääjä Jarkko Immonen pamautti pöytäkirjoihin kauden ensimmäisen maalinsa ajassa 23:33. Tästä ehti kulua vain reilut puolitoista minuuttia, kun Mikko Salmio kasvatti niin ikään kauden avaushäkillään vierasjohdon 2-0:aan. Komean jalkakikan päätteeksi syntyneeseen maaliin esityön teki Samuel Valkeejärvi, jolle tehopiste oli liigauran ensimmäinen. 

– Saatiin tosi hyvä sisääntulo toiseen erään. Immosen ketju teki maalin heti alkuun ja seuraavalla kierroksella pääsin itse kuittaamaan. Muutaman kerran olen jalkakynää tehnyt samanlaisella liikkeellä, joten sinänsä oli tutut kuviot itsellä. Aika makeaa oli tehdä maali vanhassa kotihallissa, Mikko Salmio fiilisteli.

Mikko Salmion (33) kauden avausmaaliin johtanut jalkakikka herätti hilpeyttä JYP-leirissä (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

”Annoimme Ässille mahdollisuudet maaleihin”

Kamppailu kuitenkin käynnistyi uuteen liekkiin kolmannen erän alussa, jossa Ässät onnistui nousemaan 17 sekunnissa kahden maalin takaa 2-2-tasalukemiin. Roni Hirvosen (1-2) ja Sebastian Wännströmin (2-2) onnistumiset nostivat patanipun jälleen mukaan voittokamppailuun. Momentumin kääntyessä maalien myötä vahvasti Ässille, oli isännillä tämän jälkeen vielä hyviä paikkoja siirtyä pelissä kuskin paikalle. JYP-vahti Veini Vehviläisen hyvät otteet ja ajoittain läsnä ollut hyvä onni estivät kuitenkin porilaismaalien synnyn.

– Annoimme Ässille mahdollisuudet maaleihin ja valitettavasti he käyttivät tilanteensa aika hyvällä prosentilla hyödyksi, JYP-hyökkääjä manasi.

Mittelön ratkaisu nähtiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa kaksi sarjapistettä Ässille ratkaisi varsinaisellakin peliajalla onnistunut Sebastian Wännström.

– Jos verrataan esityksiä maaottelutaukoa edeltävään viikkoon, niin nyt otettiin jossain määrin askelia eteenpäin. Oltiin pelissä mukana ja annettiin itsellemme mahdollisuus voittaa. Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli ja Ässät voitti tällä kertaa, Mikko Salmio totesi.

Ässät nappasi lisäpisteen tililleen Sebastian Wännströmin voittomaalilla (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

“Tämä oli spesiaali-ilta”

JYPin illan toisesta osumasta vastannut Mikko Salmio, 29, pelasi kolme edellistä kautta Porissa, johon jyväskyläläishyökkääjä palasi nyt ensimmäistä kertaa JYP-nutussa. Odotetusti tunnelmat olivat katossa ennen h-hetkeä.

– Tosi hieno kokemus. Porin vierailusta jäi kaikin puolin tosi hyvät fiilikset ja täällä vietetyistä vuosista on tosi hyvät muistot. Tämä oli spesiaali-ilta ja vaikka koko päivän jännitti, niin pystyin kuitenkin nauttimaan pelaamisesta, JYP-hyökkääjä mainitsi.

Mikko Salmiolla oli Porissa useampiakin maalipaikkoja (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

Salmio pelasi keskiviikon ottelussa yhdessä Samuel Valkeejärven, 19, sekä Santeri Koskelan, 18, kanssa.

– Valkeejärvi ja Koskela, sekä Helenius (Samuel), joiden kanssa olen nyt saanut pelata, ovat kaikki äärimmäisen kypsiä, hyviä ja tervepäisiä kavereita. He haluavat oppia koko ajan enemmän ja mennä urallaan eteenpäin.

– Sellaisten pelaajien kanssa työskenteleminen tuo omaankin tekemiseen lisää mielenkiintoa, kun pystyy auttamaan ja puskemaan kavereita urallaan eteenpäin. Pidän sitä isona ja hienona arvona, jos pystyn olemaan heille avuksi. Itsellänikin on ollut paljon hyviä pelikavereita, jotka ovat auttaneet minua urallani. Tässä tilanteessa koen, että nyt on vastaavasti minun aikani auttaa muita.

Hurrikaanitrio Salmio-Koskela-Valkeejärvi osoitti pirteitä otteita Porissa (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

Koskelan ohella JYP-rivistössä liigadebyyttinsä Ässät-ottelussa tekivät myös Joonas Larinmaa ja Jani Siekkinen.

JYP pelaa viikon toisen ottelunsa lauantaina, jolloin LähiTapiola Areenalla vierailee Mikkelin Jukurit.

Antti Hokkanen