Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Listaamme Kärpät samaan kastiin Lukon ja Ilveksen kanssa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Marraskuun viimeinen täysi liigaviikko käynnistyy JYPin osalta tiistaina Oulun Kärppien luistellessa vastaan LähiTapiola Areenalla. Hurrikaaninuttujen edellinen kotiesitys Rauman Lukkoa vastaan himmensi jyväskyläläismiehistön muutoin lupaavia otteita, joita nyt on jälleen tarkoitus kirkastaa oululaisvastustajan kustannuksella.

– Aloitettiin viikko läpikäymällä neljää edellistä peliä, joihin lähdettiin ryhmätoiminnan näkökulmasta isoin tavoittein liikkeelle. Käytiin läpi mitä hyviä ja huonoja asioita pelissämme oli, sekä otettiin hieman uusia askelmerkkejä tähän viikkoon, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki taustoittaa.

– Kotiyleisön edessä pelatessa meillä tulee olla joka kerta näyttämisen halua otteissa, huolimatta siitä oliko edellinen pelimme hyvä tai huono. Olemmehan me kuitenkin esittävää urheilua tarjoavia esiintyviä taiteilijoita, Tupamäki muistuttaa.

Valtteri Kakkonen (vas.) ja Samuel Helenius tavoittelevat tiistaina muun JYP-miehistön tavoin ilonaiheita Kärppien kustannuksella (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP oli viime viikolla tositoimissa kolmeen otteeseen ja jokaisella kerralla hurrikaaninutut joutuivat poistumaan jäältä tappio niskassaan. HPK:ta (1-2 VL) ja Ilvestä (5-7) vastaan jyväskyläläisjoukkueella oli saumat voittoon asti, mutta lauantain kotiottelussa Rauman Lukkoa vastaan isännät jäivät täysin jyrän alle (1-6).

– Oikeastaan voidaan laskea tuohon aiemmin mainitun neljän pelin listaan myös voitettu Jukurit-ottelu (3-0). Kolmessa kamppailussa oltiin voittotaistelussa mukana, yksi peli voitettiin, yksi hävittiin rankkareilla ja yksi hävittiin varsinaisen peliajan lopussa. Niissä peleissä oltiin mukana loppuun asti, mutta Lukkoa vastaan jänne ei enää kestänyt. Tietyiltä osin otettiin askelia eteenpäin, mutta tavoitteisiin on vielä matkaa.

”Yksilötaito on kovatasoisessa kärppäjoukkueessa korkeaa luokkaa”

Kärpät lähti tähän kauteen varsin maltillisin muutoksin. Lähtijöiden listalta esille nostettakoon viime kauden profiilipelaajista Juho Lammikko, Julius Junttila, Jakub Krejcik, Lasse Kukkonen ja Janne Pesonen. Uusina niminä oululaisryhmään sen sijaan ovat liittyneet muun muassa Cody Kunyk, Janne Kuokkanen ja Libor Sulak. Tuoreimpana kärppävahvistuksena mainittakoon maanantaina loppukauden kattavan sopimuksen joukkueen kanssa tehnyt Juhamatti Aaltonen, joka on Kärppien mukana jo JYP-ottelussa.

– Jos katsotaan vastustajan rosteria, niin totta kai vastassa on taitavia pelaajia. Yksilötaito on kovatasoisessa kärppäjoukkueessa korkeaa luokkaa. Tällä kaudella heidän pelinsä eivät välttämättä ole ihan sujuneet odotusten mukaisesti. Koronahuolet ovat varmasti yksi osasyy Kärppien osittain repaleiseen alkukauteen, Jussi Tupamäki linjaa.

Koronavirustartunnat ovat osittain tuoneet haasteita Mikko Mannerin (takarivissä, kes.) luotsaamalle kärppämiehistölle (Kuva: Pekka Rautiainen / Liiga).

Sarjataulukossa kuudetta sijaa miehittävä Kärpät on pelannut tähän mennessä 14 ottelua, joista Mikko Mannerin suojatit ovat haalineet kasaan 25 pistettä. Viime viikolla oululaisjoukkue esiintyi liigakaukaloissa ainoastaan kertaalleen, kun Porin Ässät kaatui Oulussa jatkoajan jälkeen 5-4-lukemin. Marraskuun kuudesta ottelustaan Kärpät on vienyt nimiinsä neljä vääntöä ja kauden seitsemästä reissupelistään oululaisnippu on poistunut voittajana kaikkiaan viidestä kamppailusta.

– Joukkueena Kärpät on tämän sarjan kärkipäätä. Haaste on meille edelleen kova, sillä listaamme Kärpät samaan kastiin Lukon ja Ilveksen kanssa, hurrikaanikäskijä korostaa lopuksi.

JYP-Kärpät tiistaina 24. marraskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

-> TURVALLISESTI JYPIN OTTELUTAPAHTUMAAN

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!