Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Omiin ei saa mennä edes kolmea maalia”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

JYPin liigaviikko tulee päätökseen perjantaina, kun LähiTapiola Areenalla käytävässä viikon toisessa kotikamppailussa asettuu vastaan TPS. Lokakuussa käyty joukkueiden kauden ensimmäinen yhteenotto kirjattiin turkulaisryhmälle vasta voittolaukauskilpailun jälkeen, mikä luo entisestään tasaisia lähtöasetelmia tulevaan mittelöön. 

– Odotan puolin ja toisin tarkkaa puolustuspeliä, sekä kovia vastahyökkäyksiä toisen virheiden seurauksena. TPS:n riveissä on aika liukkaita hyökkääjiä, jotka varmasti kyttäävät vastaiskuja. Meidän pitää olla tarkkana, ettei annettaisi jälleen liian helppoja maaleja vastustajalle, JYP-puolustaja Mikko Kalteva linjaa TPS-kamppailun alla. 

JYP-puolustaja Mikko Kalteva korostaa, että liukkaiden TPS-hyökkääjien kanssa tulee olla hereillä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP lähtee viikon päättävään taistoon allaan kaksi tappiota (Kärpät, Sport) kuluvalta viikolta. Kärpät-pelissä tappio oli selvempi (3-6), mutta Sportia vastaan JYP oli pisteiden syrjässä kiinni lähes loppuun saakka (3-2). On selvää, että sarjataulukossa ylös kivutakseen ja muiden kannoissa pysyäkseen, tulisi hurrikaaniryhmän pikku hiljaa alkaa saada myös voittoja tililleen. 

– Puolustuspelaamisessa meillä riittää parannettavaa, sillä omiin ei saa mennä enää edes kolmea maalia. Kun saadaan siitä määrästä vielä kaksi pois, niin silloin aletaan olla lähellä sitä mitä tällä hetkellä haetaan. Oma pää pitää pystyä pitämään tiiviinä ja tukossa, ettei meille tehtäisi kuin korkeintaan 0-1 maalia per ottelu, hurrikaanikiekkoilija alleviivaa. 

”TPS painottaa varmasti myös oman pään varjelua” 

TPS:n kausi on sujunut tähän mennessä vaihtelevasti. 16 pelattua ottelua on tuonut mukanaan kahdeksan voittoa, jotka oikeuttavat sarjataulukon kahdeksanteen sijaan. Kuluvalla viikolla Raimo Helmisen luotsaama turkulaisnippu on pelannut yhden ottelun, kun Kouvolan KooKoo joutui poistumaan keskiviikkona Turusta tappio niskassaan 1-4-lukemin.  

– Luulen, että vastaan tulee yhtenäisesti pelaava ja tiivistä puolustuspeliä esittävä TPS. En usko, että heidän puoleltaan nähdään mitään sen erikoisempaa peliä. TPS painottaa varmasti myös oman pään varjelua ja hakevat sitten sitä kautta vastahyökkäyksiä, JYP-puolustaja arvelee. 

TPS juhli voittoa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

Liigaryhmittymien kauden ensimmäinen yhteenotto miteltiin tosiaan lokakuun jälkipuoliskolla Turussa, jossa TPS oli Ruslan Ishakovin ratkaisevalla voittolaukausosumalla lopulta etevämpi 2-1-lukemin. JYPin ainokaisesta tuolloin vastasi Samuel Helenius.  

– Se oli tiukka vääntö. Muistan myös sen, että itsellä ainakin hajosi kaikki mailat. Mailakamppailua oli ilmeisesti aika paljon ja sellaista on varmasti luvassa myös perjantaina, Mikko Kalteva naurahtaa lopuksi. 

JYP-TPS perjantaina 27. marraskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon! 

-> TURVALLISESTI JYPIN OTTELUTAPAHTUMAAN 

 
Antti Hokkanen 
Osta lippusi peliin tästä!