Sport maalin verran etevämpi – ”Kumpikaan ei halunnut antaa periksi”

Sport ja JYP kiekkoilivat torstai-iltana Vaasassa kauden toisen kohtaamisen, jossa nähtiin tiukkoja ja tunteikkaita hetkiä. Voitto merkattiin lopulta isännille päätösmaalein 3-2 (2-0, 0-1, 1-1).  

Saatiin huono lähtö peliin. Annettiin vastustajalle pari helpohkoa maalia, minkä jälkeen meillä oli kauhea työ kiriä takamatka kiinni. Tällä hetkellä meillä menee siihen hirveästi energiaa, JYP-puolustaja Mikko Kalteva tunnusti pelin ratkettua. 

Ottelu alkoi JYPin kannalta siis murheellisesti, kun Sport iski pelin alkuhetkillä kaksi maalia 33 sekunnissa. Kaksi oman alueen kiekonmenetystä kostautuivat jyväskyläläisvieraille, joita seurasi Janne Keräsen (1-0) ja Erik Riskan (2-0) osumat.  Avauserässä Sport loi paremmat tilanteet hyökkäyspäähän, vaikkakin kiekonhallinta jakaantui joukkueiden kesken lähes tasan.  

– Sport sai maaleista tunnetta, kun taas itse jouduttiin välillä puristamaan liikaa. Meidän pitäisi saada lisää varmuutta kiekon kanssa, ettei annettaisi helppoja maaleja. Se auttaisi meitä paljon, hurrikaanikiekkoilija myönsi. 

Mikko Kalteva peräänkuulutti lisää kiekollista varmuutta, jotta omissa ei soisi niin helposti (Kuva: Teemu Saarinen / Liiga).

Keskimmäinen jakso tarjosi hurrikaaninuttujen illan ensimmäisen maalin, kun Mikko Kalteva viimeisteli ylivoimapelin päätteeksi vieraiden 1-2-kavennuksen aikaan 25:41. Osuma oli JYP-puolustajalle kauden ensimmäinen.  

– Se oli ihan hyvä ylivoimapyöritys. Saatiin pelattua vastustajan neliö pieneen tilaan ja (sini)viivassa oli tilaa. “Allu” (Jani Tuppurainen) syötti, minkä jälkeen pääsin “kävelemään” eteenpäin ja odotin blokkien poistumista. Veto onnistui ja tuntui hyvältä onnistua maalinteossa ensimmäisen kerran tällä kaudella. 

Dellandrean avausmaali jää laihaksi lohduksi 

Kolmas erä toi mukanaan JYPin 2-2-tasoitusmaalin, josta vastasi liigauransa avausosuman viimeistellyt Ty Dellandrea ajassa 49:25. Kanadalaishyökkääjä purjehti maalintekoon Sport-puolustuksen välistä ja viimeisteli onnistumisensa näyttävän harhautuksen päätteeksi. 

– Sport heitti kiekkoa päätyyn ja jos he eivät päässeet päälle, niin pelasivat silloin tiiviisti keskialuetta. Heidän otteistaan huomasi, ettei sielläkään puolella itseluottamus ollut ihan parhaalla tolalla, Mikko Kalteva näki.

Sport päätti seitsemän ottelun tappioputken JYPin kustannuksella (Kuva: Samppa Toivonen / Liiga).

Kauaa eivät hurrikaanipaidat kuitenkaan saaneet tasoitusmaalista nauttia, sillä kolmisen minuuttia myöhemmin isännät löivät taululle ottelun voittomaaliksi lopulta jääneen 3-2-osuman. Sport-puolustaja Valtteri Viljanen nousi kiekon kanssa röyhkeästi JYP-veräjälle ja löi ylivoimalla päättäväisesti laatan ohi hurrikaanivahti Veini Vehviläisen 

 – Huomasi, että kummallakin joukkueella oli haluja voittaa peli. Molemmat yrittivät pelata alkuun tarkkaa peliä ja tunnelmasta aisti, että kumpikaan ei halunnut antaa yhtään periksi, hurrikaanipuolustaja päätti. 

JYP päättää kolmen ottelun liigaviikkonsa perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Turun Palloseura.  

  

Antti Hokkanen