TPS nousi takaa ohi – ”Otettiin jäähyjä, jotka kaatoivat lähellä olleen voiton”

Kuluvan viikon liigamittelöt saatiin JYPin osalta pakettiin perjantaina, kun LähiTapiola Areenalla vieraili Turun Palloseura. Joukkueiden kauden toinen keskinäinen yhteenotto jatkoi hurrikaaninuttujen kurimusta pisteiden matkatessa Turkuun lukemin 4-6 (2-1, 2-1, 0-4).

– Pelattiin 53 minuuttia ihan hyvää jääkiekkoa. Otettiin pelin lopussa liikaa jäähyjä, jotka kaatoivat sen lähellä olleen voiton, JYP-hyökkääjä Patrik Puistola harmitteli ottelun päätyttyä.

Jerry Turkulainen ja Samuli Vainionpää ehtivät vaihtaa kuulumisia taiston tuoksinassa (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueet väänsivät tasaisissa merkeissä läpi pelin avausjakson, jossa nähtiin yhteensä kolme täysosumaa. Maalinteon aloitti kolmannessa ottelussa peräkkäin ylivoimalla osunut JYP, kun Ty Dellandrea laukoi oikean b-pisteen tuntumasta kiekon ohi TPS-vahti Andrei Karejevin ajassa 3:29. Turkulaisvieraat vastasivat takaiskuun reilut kymmenen minuuttia myöhemmin, jolloin Juuso Pärssinen sivalsi niin ikään ylivoimalla laatan JYP-maalilla torjuneen Markus Ruusun taakse. Isännät siirtyivät vielä erän päätteeksi 2-1-johtoon Robert Rooban kauden viidennellä osumalla, jonka ”Robi” viimeisteli harhauttamalla taidokkasti turkulaiskassari Karejevin.

– Muutamassa viime pelissä ollaan annettu vastustajalle pari maalia eteen, jonka vuoksi pelin alkuihin on panostettava vielä enemmän, jyväskyläläishyökkääjä korosti.

Toisessa erässä TPS sai aiempaa paremmin hyökkäyksiään JYP-maalille, joista yksi konkretisoitui myös maalin muodossa. Turkulaishyökkääjä Petteri Wirtanen löi maalin edestä pelivälineen jyväskyläläisrysään, minkä seurauksena peli tasoittui 2-2:en. Tämän jälkeen kaukalossa pauhasi lyhytkestoinen, mutta sitäkin tehokkaampi hurrikaanipyörre. Kotijoukkue onnistui 22 sekunnin sisään kahdesti maalinteossa, kun Jerry Turkulainen (3-2) ja Brad Lambert (4-2) syvensivät vuorollaan TPS:n vierasahdinkoa.

Patrik Puistola myönsi jäähyjen ratkaisseen ottelun vieraille (Kuva: Jiri Halttunen).

”TPS pelasi hyvää ylivoimaa”

JYP tuli kolmanteen erään aktiivisella otteella, mikä osaltaan vaikeutti TPS:n nousumahdollisuuksia kahden maalin takaa-ajotilanteessa. Raimo Helmisen luotsaaman vierasryhmän etsikkoaika ajoittui lopulta varsinaisen peliajan päätöskymmenminuuttiselle, jossa jo hyvältä näyttänyt kotijoukkueen ote mureni totaalisesti. TPS nousi ensin maalin päähän Markus Nurmen ylivoimaosumalla (3-4) ja lähes perään tasoihin Eemil Viron maalilla (4-4).

– Turhat jäähyt on niin ikään saatava pois ja johtoasemassa pelaamiseen pitää myös panostaa nykyistä paremmin, Patrik Puistola listasi parannettavia osa-alueita.

Joukkueiden kauden toinen vääntö oli tiukkaa taistoa loppuun saakka (Kuva: Jiri Halttunen).

Hetkeä myöhemmin JYP-puolustaja Joni Jurmo ajettiin suihkuun päällä puskemisesta ja TPS sai mahdollisuutensa, jonka turkulaisvieraat myös käyttivät häikäilemättömästi hyödykseen. Josh Kestner pamautti ylivoimalla TPS:n 5-4-vierasjohtoon ja tovia myöhemmin Lauri Pajuniemi viimeisteli vierasmiehistön 6-4-voittolukemat niin ikään ylivoimapelin seurauksena. Hurrikaanipaiste pimeni täysin neljässä minuutissa ja 26 sekunnissa, jona aikana TPS pyöräytti pelin ratkaisevasti päälaelleen neljällä osumallaan.

– TPS pelasi hyvää ylivoimaa. Heiltä löytyi myös luisteluvoimaa ja kamppailukovuutta, hurrikaanikiekkoilija tunnusti lopuksi.

JYP joutui jälleen poistumaan kaukalosta hävinneenä osapuolena (Kuva: Jiri Halttunen).

Ensi viikolla JYPillä on jälleen ohjelmassa tiukka kolmen kamppailun viikko. Keskiviikkona vieraillaan Mikkelin Jukureiden kotiluolassa, perjantaina isännöidään Porin Ässiä ja lauantaina reissataan Kuopion KalPan vieraaksi.

 

Antti Hokkanen