Viikko päättyi murskatappioon – ”Lukko oli selvästi parempi”

Liigaviikko laitettiin JYPin osalta poikki ja pinoon lauantaina LähiTapiola Areenalla, jossa vieraili Rauman Lukko. Kiekkonippujen kauden ensimmäinen yhteenotto merkattiin pöytäkirjoihin lopulta raumalaisjoukkueen voiton merkiksi tylyin lukemin 1-6 (0-3, 1-0, 0-3). 

– Lukko oli selvästi parempi, kuten numerot osoittavat. Ne eivät valehtele yhtään, JYP-kapteeni Jani Tuppurainen tunnusti taiston tauottua. 

Kamppailun avausosumaa ei tarvinnut odotella vajaata kahta minuuttia kauempaa, kun Daniel Audette iski Sebastian Revon laukauksesta syntyneen rebound-kiekon ohi JYP-veräjällä jatkaneen Veini Vehviläisen.

JYP-kippari Jani Tuppurainen sai kokea Lukko-puolustuksen tehokkuuden (Kuva: Jiri Halttunen).

Pelin ratkaisuhetket koettiin lopulta jo niinkin aikaisessa vaiheessa, kuin ensimmäisen erän alkupuoliskolla. Daniel Audette vei kamppailun toisella onnistumisellaan Lukon 2-0-vierasjohtoon ajassa 7:23 ja reilut minuuttia myöhemmin oli Aleksi Saarelan vuoro lisätä hurrikaanituskaa raumalaisvieraiden illan kolmannella täysosumalla. Isännillä oli avausjaksolla pari hyvää paikkaa, jotka Lukko-vahti Lassi Lehtinen onnistui kuitenkin koppaamaan. 

– Meillä on vielä paljon matkaa, että päästään omalle tasolle. Niin yksilö-, kuin viisikkotasolla. Lukko näytti meille hyvää pelaamisen mallia, hurrikaanihyökkääjä myönsi. 

Ty Dellandrean kotidebyytti toi peliaikaa lähes 16 minuutin verran (Kuva: Jiri Halttunen).

“Tämä on raaka sarja” 

Toisessa erässä JYP ei millään meinannut onnistua läpäisemään raumalaispuolustusta, kun samaan aikaan toisessa päässä Lukko paini lukuisten ohilaukaustensa kanssa. Jyväskyläläismiehistö oli lopulta se osapuoli, joka seuraavaksi onnistui maalinteossa. Pelin ylitettyä puolivälinsä JYP-kippari Jani Tuppurainen jätti hyökkäysalueella kiekon Jarkko Immoselle, joka kavensi b-pisteiden välistä lähteneellä kudilla lukemat 1-3:een.  

– Puolustuspelaamista meidän pitää parantaa ihan yksilötasolta lähtien. Ei siihen ole mitään oikotietä olemassa. Ei auta kuin harjoitella ja sitä kautta parantaa, Tuppurainen korosti. 

Pelin päätösjaksolla JYPiä vaivasi sama ongelma, kuin kahdella aiemmallakin kolmanneksella. Hyökkäyspelaaminen jäi osittain vajaaksi tehokkaan Lukko-puolustuksen ansiosta, minkä vuoksi isännät eivät päässeet kunnolla testaamaan raumalaisveräjällä vartioinutta Lassi Lehtistä.

Hurrikaanikapteeni korosti etteivät ottelun loppulukemat valehtele tippaakaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Vierasjoukkue löi viimeiset kuoliniskut JYPin voittohaaveille erän alkupuolella, kun Anrei Hakulinen (1-4) ja Jonne Tammela (1-5) onnistuivat perätysten maalinteossa. Lukon 6-1-voittolukemat viimeisteli Eetu Koivistoinen. Kolmen pelin viikko aiheutti JYPille saman verran tappioita, tuoden mukanaan lopulta yhden sarjapisteen. 

– Hämeenlinnassa ja Tampereella pelattiin ihan hyvät pelit. Joskus ottelut voivat sitten ratketa pieniin juttuihin, kuten aloituksiin ynnä muihin. Pitää olla skarppina koko ajan. Tämä on raaka sarja. Kolme peliä neljään päivään, vaikka toisaalta on aina mukavampi pelata kuin treenata, Jani Tuppurainen mainitsi lopuksi. 

Ensi viikolla JYPillä on ohjelmassa jälleen kolme ottelua. Tiistaina Jyväskylässä nähdään Oulun Kärpät, torstaina kohdataan vierasjäällä Vaasan Sport ja lauantaina isännöidään Turun Palloseuraa. 

 

Antti Hokkanen