Kärpät palasi nälkäisempänä – ”Aloitettiin pelaaminen vasta toisessa erässä”

JYP palasi joulutauon jälkeen tositoimiin sunnuntaina Oulussa, jossa vastassa ollut Kärpät osoittautui jälleen vahvemmaksi. 60 minuutin tiukan taiston jälkeen kotijoukkue kirjattiin mittelön voittajaksi 4-3 (2-0, 1-2, 1-1) -loppulukemin. 

– Molempien joukkueiden otteista huomasi, että kumpikaan ei ole hetkeen pelannut. Vauhtia riitti ja kaikilla oli virtaa, JYP-hyökkääjä Antti Kalapudas kertasi pelin tauottua.

Jesse Koskenkorva (vas.) ja Antti Kalapudas onnistuivat molemmat maalinteossa (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Kärpät oli avausjaksolla hallitsevampi osapuoli, vaikka kiekonhallinta jakautuikin joukkueiden kesken tasaisesti. Jesse Koskenkorvan ja Juhamatti Aaltosen osumilla isännät kuitenkin nappasivat vahvan otteen pelistä kamppailun ensimmäisessä erässä. 

– Luonteeltaan suhteellisen tasainen kamppailu, jossa Kärpät hallitsi peliä hieman enemmän, hurrikaanisentteri myönsi.

JYP horjutti Kärppiä, mutta voittoon saakka se ei kantanut (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Kotijoukkue sai keskimmäiselle kolmannekselle hyvän startin, kun Jussi Jokinen löi taululle 3-0-lukemat jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Hurrikaaniryhmittymän etsikkoaika ajoittui lopulta toisen erän avauspuoliskon myöhemmille vaiheille, jolloin Antti Kalapudas (3-1) ja Jarkko Immonen (3-2) nostivat maaleillaan JYPin takaisin voittokamppailuun. 

– Pitää olla tyytyväisiä siihen, että pystyttiin tulemaan vielä otteluun mukaan ja taistelemaan voitosta. Kavennusmaalien jälkeen peliä oli vielä paljon jäljellä, mutta voittoon saakka yrityksemme ei tällä kertaa riittänyt, Kalapudas ruoti.

18-vuotias Valtteri Koskela (oik.) teki liigadebyyttinsä JYP-puolustuksessa (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

JYPin takaa-ajo koki kolauksen päätöserän puolivälissä, kun Julius Hermonen siirsi Kärpät 4-2-johtoon ajassa 50:25. Jyväskyläläisnippu kuitenkin taisteli loppuun saakka. Väkevän yrittämisen seurauksena vieraat nousivat vielä maalin päähän Miska Siikosen ylivoimaosumalla, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vielä vajaat neljä minuuttia. Tämän lähemmäksi voittoa JYP ei Oulun sunnuntai-illassa kuitenkaan enää päässyt, joten paluu voittokantaan antaa edelleen odotuttaa itseään.

– Nyt aloitettiin pelaaminen vasta toisessa erässä, mutta jatkossa meidän tulee olla alusta asti skarppina. Koko ajan pitää olla pelin ytimessä. Ohihetkiä ja ohieriä ei saa tulla, Kärpissäkin aikanaan pelannut Antti Kalapudas päätti.

Miska Siikosen ylivoimaosuma jäi vierasjoukkueen kannalta lopulta laihaksi lohduksi (Kuva: Jussi Määttä / Liiga).

Kuluvan vuoden viimeisen ottelunsa JYP pelaa tiistaina, jolloin Jyväskylässä vierailee Mikkelin Jukurit. 

 

Antti Hokkanen