JYP löi Ässät – “Pelattiin sellaista peliä mitä haluttiin”

JYPin kuluvan kiekkoviikon ensimmäinen kotiottelu pelattiin keskiviikkona, kun LähiTapiola Areenalla luisteli vastaan Porin Ässät. Joukkueiden kauden toinen yhteenotto oli seitsemän maalin mittelö, joka kirjattiin jännittävien vaiheiden jälkeen lopulta JYPille lukemin 4-3 (1-0, 2-1, 1-2).

– Jäällä nähtiin todella paljon parempi JYP kuin tiistaina Tapparaa vastaan, JYP-hyökkääjä Joonas Larinmaa kertasi ottelun tauottua.

Joonas Larinmaa pelasi keskiviikkona uransa kolmannen liigaottelun (Kuva: Jiri Halttunen).

Pelin avausjakso taisteltiin läpi tasaisissa merkeissä, jossa JYP kuitenkin pääsi Ässiä kyvykkäämmin paremmille maalipaikoille. Kertaalleen kotijoukkue myös onnistui maalinteossa, kun 18-vuotias JYP-puolustaja Valtteri Koskela iski ottelun avausmaalin viidennen peliminuutin kohdalla. Osuma oli samalla hurrikaanikiekkoilijan liigauran ensimmäinen.

– Saatiin hyvä lähtö otteluun ja ensimmäinen maali aikaisessa vaiheessa. Se oli sellainen startti, jota lähdettiin hakemaan. Pelattiin sellaista peliä mitä haluttiin, eikä lähdetty vastustajan peliin mukaan, turkulaisen kiekkokoulun läpikäynyt Larinmaa totesi.

Valtteri Koskelan liigauran avausmaali syntyi hienon yksilösuorituksen päätteeksi (Kuva: Jiri Halttunen).

“Erien alut olivat onnistuneet”

JYP sai toiseen erään niin ikään hyvän lähdön, kun Anttoni Honka tykitti ylivoimalla lukemat 2-0:aan ajassa 25:12. Alustajina maalissa toimivat Patrik Puistola ja Brad Lambert. Puolustajien maalitehtailu sai jatkoa pelin puolivälin jälkeen, jolloin oli Valtteri Kakkosen vuoro laukoa kauden avausmaali Ässät-vahti Linus Söderströmin taakse. Ratkaisevan syötön tilanteessa antoi Samuel Helenius ja Puistola puolestaan kirjautti osumasta tililleen illan toisen syöttömerkinnän. Ässille toivoa toi porilaispuolustaja Jakob Stenqvist ajassa 34:40 syntyneellä 3-1-kavennusmaalilla.

– Erien alut olivat meillä tällä kertaa onnistuneet. Jatkettiin työntekoa erästä toiseen ja se kantoi lopulta voittoon, liigauran avauspelinsä marraskuussa Ässiä vastaan pelannut Larinmaa linjasi.

Taiston tuoksinassa koettiin ajoittain tiukkoja tilanteita (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöskolmannes alkoi sekin kahden aiemman tapaan isänniltä tehokkaasti. Hurrikaaniryhmä pelasi alivoimalla, minkä aikana Miska Siikonen löi taululle jo isäntien 4-1-johtolukemat ajassa 44:50. Hyvän esityön osumaan teki Robert Rooba. Tovia myöhemmin erää hallinneet patapaidat nousivat kuitenkin jälleen kahden maalin päähän, kun Sebastian Wännström onnistui ohittamaan JYP-maalilla pelanneen Markus Ruusun. Wännström nosti illan toisellaan vierasjoukkueen vielä maalin päähän pelin lopussa, mutta tämän enempää osumia ottelu ei enää tarjonnut.

– Pelin loppu meni tiukille, eikä me itsekään tehty sitä itsellemme helpoksi. Meillä olisi kenties ollut jo aiemmin paikka tappaa peli, mutta taisteltiin tosi hyvin loppuun asti, KeuPan Mestis-joukkueesta JYPiin lainalle siirtynyt Joonas Larinmaa summasi.

Miska Siikosen alivoimaosuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi (Kuva: Jiri Halttunen).

“Hyviä aihioita on ollut”

Mestiksessä ei ole päästy pelaamaan 1,5 kuukauteen, minkä vuoksi lainapesti JYPissä tuli Larinmaalle loistavaan saumaan. Hyökkääjä toteaa kuluvan kauden olevan henkilökohtaisesti hänen parhaansa tähän mennessä. Kuluvaan kauteen on myöskin lyöty kaikki likoon.

– Haluan katsoa mihin rahkeet riittävät. Ensimmäinen liigapeli tuli marraskuussa ja se oli hyvä kokemus, mutta ehdottomasti tavoite on edelleen pelata Liigassa.

– Olen päässyt näyttämään omaa osaamista kiekollisella puolella ja saanut ylivoimavastuutakin. Tulosta ei ole vielä tullut, mutta hyviä aihioita on ollut jo näkyvissä. 

Liigapelit jatkuvat JYPin osalta perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalla vierailee KalPa Kuopiosta.

 

Antti Hokkanen