JYP päätti ruuhkaputken voittoon – “Kuluva viikko oli tärkeä, mutta myös rankka”

Neljä ottelua viiden päivän sisään. Se oli JYPin lähtöasetelma tälle liigaviikolle, joka tuli päätökseensä lauantaina Lappeenrannassa. SaiPaa vastaan käydystä sesongin kolmannesta yhteenotosta kehkeytyi tiivistunnelmainen taisto, jonka voittoa juhlivat lopulta hurrikaanipaidat lukemin 2-4 (2-0, 0-2, 0-2).

– Kova taistelu joukkueelta. Otettiin pelissä vähän liikaa jäähyjä, mutta taisteltiin ne hienosti pois ja tehtiin voittoon tarvittavat maalit, JYP-puolustaja Valtteri Koskela summasi taistelun tauottua.

Valtteri Koskela on tehnyt hienon esiinmarssin liigajäille (Kuva: Jiri Halttunen).

SaiPa tuli avauserään isännän elkein, josta karua kieltään kertoi ensimmäisen jakson laukaisutilasto. Kotijoukkue toimitti kiekkoa JYP-maalia kohti 17 kertaa, kun samaan aikaan toisessa päässä vierasmiehistön oli tyytyminen ainoastaan neljään SaiPa-veräjää kohti suuntautuneeseen kutiin. Isäntien tehokkuus konkretisoitui kahdesti myös maalin muodossa Tomáš Záborskýn (1-0) ja Elmeri Kaksosen (2-0) onnistuessa maalinteossa. 

– Varsinkin ensimmäisessä erässä SaiPa oli todella työteliäs vastustaja, jonka jalkoihin me hieman jäätiin, liigauran kahdeksannen ottelunsa pelannut Koskela myönsi.

“Lisättiin työmäärää”

JYP sai toiseen erään mainion startin, kun Brad Lambert kavensi rangaistuslaukauksesta lukemat 1-2:een vain 43 pelisekunnin jälkeen. Hurrikaanivieraiden 2-2-tasoitus näki päivänvalon ottelun puolivälissä, jolloin Jani Siekkinen ohjasi alivoimalla Mikko Salmion syötön lappeenrantalaisverkkoon. Osuma oli KeuPa-lainan liigauran ensimmäinen. 

– Lisättiin toiseen erään työmäärää ja saatiin tärkeitä onnistumisia, Valtteri Koskela taustoitti.

Brad Lambertin (oik.) kavennusmaali käynnisti JYPin takaa-ajon (Kuva: Jiri Halttunen).

Pelin toinen kolmannes oli kauttaaltaan kuitenkin. SaiPan hallintaa, joka tosin johtui suurilta osin JYPin suuresta jäähymäärästä. Hurrikaanipelaajiston maltti ja kylmäpäisyys jättivät rutkasti toivomisen varaan, sillä vierasmiehistölle tuomittiin erässä peräti viisi kaksiminuuttista. SaiPa ei näitä tilanteita kuitenkaan kyennyt käyttämään hyväkseen. 

– Meidän olisi pitänyt tehdä toisessa erässä luistelutyöllä enemmän hommia. Nyt jäätiin hieman liukumaan ja otettiin muutama turha jäähy, hurrikaanikiekkoilija tunnusti.

“Tultiin hyvällä ilmeellä kolmanteen erään”

Päätöserä pelattiin läpi vieraspainotteisesti. SaiPa ei onnistunut läpäisemään JYP-puolustusta, kun samaan aikaan hurrikaanisoturit mahdollistivat omalla tekemisellään itselleen saumat voittoon. Pelin ratkaisuhetket koettiin viimeisellä viisiminuuttisella, minkä aikana JYP löi kiekon kahdesti SaiPa-maaliin. Jarkko Immosen (2-3) ja Patrik Puistolan (2-4) maaleilla jyväskyläläismiehistö merkkautti tililleen kuluvan viikon toisen voittonsa.

– Tultiin hyvällä ilmeellä kolmanteen erään. Hallittiin peliä ja onneksi saatiin loppuun maali, joka ratkaisi pelin. Kuluva viikko oli äärimmäisen tärkeä, mutta samaan aikaan myös rankka. Otettiin tärkeitä pisteitä sarjataulukkoon, syöttömerkinnän Immosen voittomaaliin kirjauttanut Valtteri Koskela totesi.

Patrik Puistola päätti lauantaina 21 ottelua kestäneen maalittoman putkensa (Kuva: Jiri Halttunen).

18-vuotias Valtteri Koskela on pelannut tällä kaudella keskimäärin reilut 15 minuuttia per ottelu. Liigadebyytin hurrikaanipuolustaja suoritti 27. joulukuuta Oulussa Kärppiä vastaan ja uran avausmaali puolestaan syntyi tämän viikon Ässät-kamppailussa. 

– Henkilökohtaisesti pelit ovat menneet hyvin. Olen päässyt tuomaan esille omia vahvuuksia, jotka ovat kiekollisessa pelissä, rohkeassa pelaamisessa ja hyvässä avauspelissä. On hyvä asia, että ne ovat näkyneet nyt myös Liigan puolella.

JYPin seuraava liigavääntö on ohjelmassa ensi keskiviikkona, jolloin tie vie Raumalle Lukon vieraaksi.

 

Antti Hokkanen