KalPa parempi voittolaukauksilla – ”Hyvä peli molemmilta joukkueilta”

JYPin ja KalPan kauden kolmas paikalliskamppailu pelattiin perjantaina Jyväskylässä, jossa nähtiin vähämaalinen taisto sarjapisteistä. Järvi-Suomen derbyssä saatiin todistaa hyvää maalivahtityöskentelyä, kun voitto tilastoitiin lopulta KalPalle päätöslukemin 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1).

– Nähtiin todella hyvä peli molemmilta joukkueilta. Kummatkin taisteli ja kyseessä oli maalin peli koko ajan. Harmittavasti ottelu kääntyi sitten lopulta KalPalle, kauden ensimmäisen liigapelinsä perjantaina pelannut JYP-vahti Niko Parkkinen kertasi taiston päätyttyä.

Niko Parkkinen torjui JYP-maalilla 36 kuopiolaislaukausta (Kuva: Jiri Halttunen)

Ottelun ensimmäinen erä koluttiin läpi KalPan hallitessa kenttätapahtumia. Kuopiolaisveräjällä pelannut Eero Kilpeläinen työllistyi erässä ainoastaan kahden torjuntamerkinnän verran, kun samaan aikaan toisessa kenttäpäädyssä Niko Parkkinen tilastoi pöytäkirjoihin 15 torjuntaa. Pelitilanteista huolimatta avausjakso ei lopulta tarjonnut maalin maalia.

– KalPa oli hyvä, nälkäinen ja tasainen vastus. He toimittivat paljon kiekkoa maalille ja halusivat tehdä maaleja, hurrikaanihäkkäri totesi.

JYP-puolustus sai tehdä täyden päivätyön pitääkseen KalPan poissa maalinteosta (Kuva: Jiri Halttunen).

“Vastattiin hyvin KalPan peliin”

JYP sai toisella kolmanneksella paremmin otetta pelistä, mutta KalPa oli erässä edelleen hallitsevampi osapuoli. Savolaisvieraat saivat myös kunnian iskeä kamppailun avausmaalin, kun Kai Kantola sivalsi ylivoimalla b-pisteiden välistä laatan hurrikaanirysään ajassa 26:35. JYPin vastaus tuli pelin puolivälin jälkeen, jolloin Robert Rooba löi maalin edestä niin ikään ylivoimalla lukemat 1-1:een. Kyseessä oli samalla tämän hetken tehokkaimman hurrikaanihyökkääjän kauden yhdeksäs täysosuma.

– Vastattiin hyvin KalPan peliin. Joukkue pelasi tosi hyvin. Puolusti tehokkaasti ja blokkasi laukauksia, jyväskyläläisvahti sanoi.

Robert Rooban (kultakypärä) 1-1-tasoitus nosti JYPin mukaan voittotaisteluun (Kuva: Jiri Halttunen).

Kolmas erä oli kotijoukkueen osalta ottelun ehyin kokonaisuus. JYP kykeni luomaan hyviä tekopaikkoja KalPa-maalille, mutta kuopiolaiskassari Eero Kilpeläinen piti mainioilla torjunnoillaan lukemat muuttumattomina. Samaan aikaan toisessa päässä Niko Parkkinen oli jyväskyläläisveräjällä niin ikään paljon vartijana. 

– Edellisestä pelistä oli aika pitkä aika, joten oli mukava päästä pitkästä aikaa pelaamaan, Parkkinen iloitsi.

Jatkoaika tarjosi molemmissa kenttäpäädyissä tapahtumia, joista lähestulkoon jokainen olisi voinut päättyä voittomaaliin. Molempien joukkueiden maalivahdit kuitenkin pitivät loistotorjunnoillaan huolen siitä, että mittelön ratkaisu venytettiin aina voittolaukauskilpailuun saakka. Lisäpisteen kirjautti tililleen lopulta KalPa, jonka ratkaisijaksi nousi Juuso Könönen.

Niko Parkkisen vartioimalla JYP-veräjällä nähtiin enemmän tilanteita kuin KalPa-maalilla (Kuva: Jiri Halttunen).

Niko Parkkinen esiintyi syksyllä 11 ottelun verran Mestiksessä pelaavan Savonlinnan Pallokerhon veräjällä. 20-vuotiaan hurrikaaninuorukaisen liigaura oli neljän pelatun ottelun mittainen ennen perjantaista KalPa-kamppailua.

– Savonlinnan visiitti oli henkilökohtaisesti todella hyvä reissu. Pääsin treenaamaan laadukkaasti hyvien pelaajien kanssa ja sain hyvin pelituntumaa, JYP-kassari päätti.

JYP päättää neljän pelin liigaviikkonsa lauantaina Lappeenrannassa, jossa vastaan asettuu SaiPa.

Antti Hokkanen