Konnekuljetuksen otteluennakko: “Viisikkopelin tulee olla kunnossa”

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.

Neljän liigakamppailun kiekkoviikkoa pelaava JYP on tositoimissa jälleen perjantaina, kun Jyväskylässä käytävässä koitoksessa asettuu vastaan KalPa Kuopiosta.

– Keskiviikon Ässät-voitto vapautti joukkueessa energiaa, joka toivottavasti näkyy KalPaa vastaan vapautuneempana ja rohkeampana pelaamisena, JYP-valmennukseen kuuluva urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen linjaa.

– Pelaava kokoonpano ratkeaa vasta pelipäivän aamuna, mutta tietysti voittavan joukkueen vaihtamisen kynnys on aina korkea. Pelaajakierrätyksen avulla me saataisiin tuoreita jalkoja mukaan kokoonpanoon, Viitanen lisäsi pelaavaan ryhmittymään liittyen.

JYPin tavoite on päästä perjantain pelitapahtumissa niskan päälle (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP on kiekkoillut tällä viikolla toistaiseksi kaksi liigakamppailua. Viikko käynnistyi Tapparalle kärsityllä 1-6-vierastappiolla, mutta keskiviikkona hurrikaaniryhmä palasi takaisin voittokantaan Ässistä otetun 4-3-kotivoiton ansiosta.

– Keskiviikon voitto vapautti fiilistä joukkueen sisällä ja se näkyi hyvänä energiana myös kopissa pelin jälkeen. Samaten se näkyi torstaina pidetyissä palauttavissa treeneissä, jossa oli tunnetta ja elämää. Tappara-pelin jälkeen saatiin hyvä tasonnosto joukkueelta ja esille nousi varsinkin nuoriso-osasto, joka oli keihäänkärkenä Ässät-ottelussa.

KalPa-vahti Eero Kilpeläinen nollasi JYPin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa (Kuva: Jiri Halttunen).

“Tavoitteena tuoda yksilötaito mukaan viisikkopelaamiseen”

Sarjan kärkikuusikossa majaileva KalPa lähtee paikallistaistoon kahden pelin voittoputkessa (Kärpät, HIFK), joista molemmat on tullut vieraskaukalosta. Kuluvan viikon ainoan ottelunsa savolaismiehistö pelasi tiistaina Oulussa, jossa Kärpät joutui nöyrtymään 1-4-lukemin. Kuopiolaismaaleista ottelussa vastasivat Juuso Könönen, Mikael Seppälä, Aleksi Klemetti ja Kai Kantola.

– KalPa pelaa hyvää kiekollista peliä, joka on valmiiksi heidän dna:ssa. He ovat pelanneet hyvää kautta ja osaavat pelata hyvin kiekollisena, mikä tuo meille oman haasteen. Meidän viisikkopelin tulee olla kunnossa, jos halutaan taistella pisteistä, Mikko Viitanen painottaa.

– Meidän tavoitteena on tuoda joukkueessamme oleva yksilötaito mukaan viisikkopelaamiseen. Sitä kautta päästään pelaamaan oikeasti joukkueena ja saadaan toivottavasti taitoa paremmin esille, Viitanen jatkaa.

Aika näyttää jatkaako JYP voittojen tiellä, vai juhliiko KalPa toistamiseen paikallisväännön voittoa (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP ja KalPa ovat kohdanneet toisensa tämän kauden Liigassa kerran aiemmin. Jyväskylässä lokakuussa käyty kohtaaminen oli kuopiolaisjuhlaa, kun KalPa saalisti vieraspisteet tililleen 3-0-voiton ansiosta. 

– Miettisen Tommi  (KalPan päävalmentaja) on tehnyt hyvää duunia joukkueessa. KalPa pelaa mallikasta jääkiekkoa, johon kuuluu kaikki modernin pelin asiat. Heillä on pelinopeus kohdallaan ja se oli varmasti yksi iso tekijä, miksi KalPa vei viimeksi pisteet.

JYP-KalPa perjantaina 22. tammikuuta LähiTapiola Areenalla alkaen klo 18.30.

-> PAHVIFIGUURI JYP-PELAAJAN TERVEHDYKSELLÄ

Antti Hokkanen